umowa cywilnoprawna - piłkarz

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Elmer

Re: umowa cywilnoprawna - piłkarz

Post autor: ~Elmer »

Grażyna ty się niczym nie przejmuj. Wzywasz klienta do dostarczenia wymaganych dokumentów (dokumenty potwierdzającego charakter umowy) i tyle.
~iza

Post autor: ~iza »

A tak z ciekawości - jaką ma stawkę na tej umowie?
~Grazyna

Post autor: ~Grazyna »

Elmer
nie obrażaj

piłki nożnej ja nie lubie wolę siatkę

ale nie obrażam innych skoro sama nie umiem grać nie wypowiadam sie w temacie
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

zwykle niestety są to umowy nienazwane, czyli ani umowa zlecenia, ani o dzieło.
Nie ma czasem w tej umowie wskazania jakie przepisy się do niej stosuje w kwestiach nieuregulowanych?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

Elmer:
skóra, fura, komóra, żel, dyskoteka, plastikowe lalki, inteligencja i kultura na poziomie ameby. ... uwierz mi znam takich i z innych kręgów zawodowych a i media nam dostarczają takich ciekawostek nie mało o to jeden przykład : https://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /140329641
~ja

Post autor: ~ja »

Myśmy potraktowali to jako umowa zlecenie. Ponieważ piłkarz musi wykonywać czynności powtarzalne w dłuższym okresie, tj. uczęszczać na treningi, reprezentować klub w rozgrywkach piłkarskich itd.
W umowie nie pisali czy to patałach czy Pele
~Elmer

Post autor: ~Elmer »

Ewalu ja na co dzień praktycznie mam do czynienie z piłkarzykami. Ba sam trochę kopałem. Moja negatywna ocena ich inteligencji i zachowania nie bierze się z niczego.
Są wyjątki, ale tylko wyjątki.
Uważam, że te środowisko jest strasznie zmanierowane i niszczone przez niewłaściwy cykl szkoleniowy. Im ktoś lepszy i gra w lepszym klubie tym ma większe szanse na bycie zwykłym \"dupkiem\". Trenerzy to jest inna bajka. Dużą część bym powystrzelał a nie dał im dziecko do szkolenia. Chociaż ostatnio w niektórych ośrodkach widać lekka poprawę.
Mógłbym dużo opowiadać o zachowaniu \"piłkarzy\", trenerów a nawet rodziców dzieci z przerośniętymi ambicjami i ego.
To co się czasami dzieje w klubach to jest po prostu straszne. Rodzice i trenerzy po prostu niszczą dzieciaki. Nie wspominając już o selekcji
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

kurcze ... z wielkim bólem serca muszę się z tobą zgodzić ... ale jak sam napisałeś są wyjątki i ja parę znam :) .. nawet trenera policjanta :) i nie jest to moje dziecko
~ludek

Post autor: ~ludek »

\"Ludek masz rację, lepiej tę kasę przeznaczyć na hokeistów\"

Chcesz propagować brutalność wśród młodzieży Elmerze?
Jak już sporty \"lodowe\" to czemu nie np. łyżwiarstwo figurowe w parach? I dziewczyna czasem ładna i emocje są - złapie ją czy nie złapie, dup.nie po piruecie czy nie?
~nika

Post autor: ~nika »

lodowe sporty hmmm a może promować skoki narciarskie, Stochu przecież pokazał klase :)
ODPOWIEDZ