umowa o pracę tymczasową - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 kwie 2016, 19:07

Mąż zaczął pracę na umowę o pracę tymczasową, umowy ma comiesięczne. Pobieramy rodzinne. Czy powinien zgłosić tę pracę w Urzędzie? Czy jeśli umowy są co miesiąc nowe to dochód z tej pracy będzie brany pod uwagę przy ustalaniu prawa do rodzinnego?
gość2

Napisano: 05 kwie 2016, 19:21

Przepraszam, źle wstawiłam post. Może jednak ktoś odpowie tutaj?
gość2

Napisano: 05 kwie 2016, 19:40

Też się chętnie dowiem jak robicie. U nas też mamy wnioski gdzie ludzie mają umowy zlecenie miesięczne i nie wiem jak do tego podejść. Skłaniam się ku temu, że kiedy jest ciągłość czyli umowy co miesiąc bez przerw to brać normalnie za drugi miesiąc (czyli drugą umowę) bez względu na to, że kwoty są różne.
Gość

Napisano: 05 kwie 2016, 20:57

Gość pisze:Też się chętnie dowiem jak robicie. U nas też mamy wnioski gdzie ludzie mają umowy zlecenie miesięczne i nie wiem jak do tego podejść. Skłaniam się ku temu, że kiedy jest ciągłość czyli umowy co miesiąc bez przerw to brać normalnie za drugi miesiąc (czyli drugą umowę) bez względu na to, że kwoty są różne.
I raczej powinien to być prawidłowy tok postępowania, bo nie do pomyślenia jest, zeby ktoś zarabiał miesiącami, a nawet latami na umowy zlecenia albo na umowy agencyjne , a liczyło by mu się to, jakby w ogóle nie osiągał żadnego dochodu.
m&m

Napisano: 05 kwie 2016, 21:21

u nas na szkoleniu mówiono właśnie że to jest utrata i uzyskanie, trzeba to weryfikować, a niektórzy tak mają co miesiąc.
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
paulina124
Referent
Od: 05 kwie 2016, 18:53
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 06 kwie 2016, 12:16

Czyli jak to jest w końcu?
gość2

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem