urząd to nie gmina, gminę może reprezentować burmistrz, dyrektor szkoły, dyrektor OPS, jednostki budżetowe nie mają osobowości prawnej, ma ją tylko gmina, więc płatnikiem może być urząd, OPS, szkoły, itd. każdy opłaca swoje zobowiązania, podatki, ZUSy
U nas też OPS. Jak to powinno wyglądać kiedy to Gmina byłaby stroną umowy, kto by to rozliczał? Jak Gmina może płacić podatek? Czy ma plan ? Tego nie rozumiem.
A co z NIP-em ? przecież w sprawach pracowniczych posługujemy się swoim, a nie NIP-em gminy, więc czemu Gmina ma być stroną? Ja mam OPS i Kierownik nie mam że gmina jest stroną umowy, a umowy z pracownikami zawiera Gmina czy Kierownik?
NIP OPS, OPS korzysta z osobowości prawnej gminy więc w umowie cywilnoprawnej gmina reprezentowana przez ośrodek w osobie dyrektora
a decyzje dot. świadczeń, zasiłków kto wydaje ? OPS czy burmistrz ? a i tak podpisuje dyrektor i OPS zajmuje się przyjmowaniem wniosków, wydawaniem decyzji, wypłatą i sprawozdawczością
a przy umowach o dofinansowanie, dotacje, projekty jest OPS czy gmina ?
czemu dotacje wpływają do urzędu a nie do OPS ?
Załącznik nr 5 do
ogłoszenia o zamówieniu
MOPS.IX.2710.ZP.03.2018
WZÓR UMOWY
MOPS.IX.2720.Z…..2018
zawarta w dniu ………….. 2018 roku pomiędzy:
Miastem Nowy Sącz, 33-300 Nowy Sącz, Rynek 1, NIP: 734 350 70 21 Miejskim
Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Nowym Sączu, ul. Żywiecka 13, 33-300 Nowy Sącz, NIP ..... reprezentowanym przez: .........
a