Umowy w ramach AS

ODPOWIEDZ
Majka1011
Stażysta
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Umowy w ramach AS

Post autor: Majka1011 »

PFRON udostępnił ramowe wzory umów pomiędzy Realizatorem a Wnioskodawcą do Modułu II i I. Do umowy na Moduł II został załączony m.in. załącznik nr 1 stanowiący szczegółowy zakres rzeczowy i finansowy. W jaki sposób w tym załączniku w tabeli będziecie umieszczać formuły ze zmiennymi,np. w kolumnie Forma edukacji na poziomie wyższym? W dostępnych zmiennych nie widzę takiej zmiennej. A bez tego nie będzie można stworzyć jednego wzoru umowy dla wszystkich Wnioskodawców w Module II. Może ktoś ma już opracowaną umowę ze zmiennymi i może się podzielić?
Magdalena 1978
Praktykant
Zajmuję się: RS
Kontakt:

Re: Umowy w ramach AS

Post autor: Magdalena 1978 »

Majka1011 pisze: 20 kwie 2020, 8:55 PFRON udostępnił ramowe wzory umów pomiędzy Realizatorem a Wnioskodawcą do Modułu II i I. Do umowy na Moduł II został załączony m.in. załącznik nr 1 stanowiący szczegółowy zakres rzeczowy i finansowy. W jaki sposób w tym załączniku w tabeli będziecie umieszczać formuły ze zmiennymi,np. w kolumnie Forma edukacji na poziomie wyższym? W dostępnych zmiennych nie widzę takiej zmiennej. A bez tego nie będzie można stworzyć jednego wzoru umowy dla wszystkich Wnioskodawców w Module II. Może ktoś ma już opracowaną umowę ze zmiennymi i może się podzielić?
Hej! A gdzie można znaleźć te wzory umów?
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Magdalena 1978
Praktykant
Zajmuję się: RS
Kontakt:

Post autor: Magdalena 1978 »

anna_
Praktykant
Zajmuję się: PFRON dofinansowania
Kontakt:

Post autor: anna_ »

Ponawiam pytanie, czy ma już ktoś może opracowane umowy ze zmiennymi z SOW? Co robicie w sytuacji, gdy ktoś złożył wniosek papierowo a w umowie jest zapis, że dokumenty w celu rozliczenia mają dostarczyć za pośrednictwem SOW? Dopisujecie że jest możliwość dostarczenia osobiście? Zwróciliście uwagę,że tabela w załączniku nr 1 do umowy jest w formie zdjęcia i nie można tam zamieszczać zmiennych?
PCPR-DLN1
Stażysta
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
Kontakt:

Post autor: PCPR-DLN1 »

PFRON deklarował, że wrzuci nam umowy do SOW po weekendzie majowym. Czekam.
pawcio416
Stażysta
Zajmuję się: środki PFRON
Kontakt:

Post autor: pawcio416 »

Też mam informację, że wzory są gotowe tylko muszą zostać zatwierdzone. Czekamy bo wypłaty za czesne muszą wyjść do 31 maja.
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Czy będziecie stosować te umowy jakie udostępnił PFRON, czy pracujecie na swoich ?
PCPR-DLN1
Stażysta
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
Kontakt:

Post autor: PCPR-DLN1 »

Moniuszko pisze: 05 maja 2020, 9:51 Czy będziecie stosować te umowy jakie udostępnił PFRON, czy pracujecie na swoich ?
Kiedyś miałam swoje (3 rodzaje do MII), ale przez SOW nie będę się bawiła ze swoimi, bo nie mam pojęcia, jak je załączać, żeby jeszcze w dodatku zaciągało dane. W zwykłym piśmie, mimo, że w testowaniu zmiennych pokazało się "ok" i tak nie ściągało mi tego, co chciałam.
Liczę więc, że umowy PFRON-u będą zgodne z wytycznymi i skonfigurowane już.
stokrotka75
Stażysta
Zajmuję się: rozpatrywanie wniosków ze środków PFRON.
Kontakt:

Post autor: stokrotka75 »

Pomóżcie, jestem raczkująca w sow, mam wnioski zatwierdzone formalnie i merytorycznie MII, chciałabym przejść do umów, jak mam to zrobić, ściągnęłam umowy z pfron,zmieniłam na libreoffice, chcę je dołączyć jako szablon, niby są dołączone jak wchodzę w szablony ale nie wiem co dalej, otwieram po kolei zakładki i nic nie mogę zrobić. :((((
ODPOWIEDZ