czy ops świadczy usługi w ogólnym interesie gospodarczym zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej? Otzrymalismy jakieś sprawozdanie do wypełnienia dla Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów skierowane przez Regionalną Izbę Obrachunkową.
też nabrałam pewności, że nie świadczymy ale szukam potwierdzenia mojej tezy betta a czy mogłabyś podpytać księgowych skoro już temat rozgryzły o jakieś szczegóły... bo zaintrygowała mnie ta glupotka hehe
najpierw nadrukowały sobie (księgowe) jakieś setki stron o tych usługach, a jak już dostały całkowitego mętliku, główna księgowa gdzieś zadzwoniła (niestety, nie wiem, do kogo) i powiedziała z ulgą, że nas to nie tyczy
Podobno trzeba mieć dokładne wyliczenia w umowach, ile rekompensaty czy jakiegoś zwrotu przysługuje konkretnej firmie za wspomniane usługi - wtedy się to sprawozdaje. Ja postanowiłam tego nie zgłębiać, więc konkretów nie znam. Trafiło mnie to trochę rykoszetem z racji zajmowania się projektem systemowym, bo w piśmie pojawiło się odniesienie do Komisji Europejskiej )
hmm... ok... trochę też się o tym naczytałam... i czym więcej czytałam tym mniej wiedziałam hehe... i u mnie tez troche rykoszetem z UG ale najważniejsze w sumie, że nas nie dotyczy... ufff...