Wydaliśmy decyzję określającą NP, która się uprawomocniła. Następnie wydaliśmy decyzję żądającą zwrotu i strona od tej decyzji odwołała się do SKO. SKO uchyliło tę decyzję w całości i w jej miejsce orzekło o zwrocie, ale wg własnej interpretacji dochodu uzyskanego skróciło czas zwrotu o miesiąc. No i co teraz? Mamy w obiegu naszą prawomocną decyzję określającą NP na kwotę dwukrotnie wyższą (2 miesiące) i decyzję SKO. Już nie mówię o Sygnity, gdzie decyzja wygenerowana przez system z odwołania opiewa na kwoty z pierwszej decyzji i nie da się jej edytować. Jakieś sugestie?
@Elmer Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak ją zastosować w Sygnity Już pomijając fakt, że mamy w obiegu dwie różne decyzje na dwie różne kwoty zwrotu.
@Mała Próbowaliśmy. Patrz Elmer
Wracając do zastosowania się, to rozumiem, że np. w przypadku umorzenia mam umorzyć kwotę wskazaną przez SKO?
PS. Jakieś pomysły co zrobić w Sygnity? Niestety w decyzji z odwołania pola dat są wyszarzone, bo dotyczą decyzji naliczającej
Decyzja to jest dokument na papierze a w programie możesz inne dane powpisywać. My często robimy decyzję poza programem a w program wpisujemy tylko numery i kwoty bez treści. Tak jest wygodniej bo w twoim przypadku można by spokojnie to odkręcić ale ja też nie mam sygnity więc nie pomogę.