Upały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 05 sie 2015, 11:13

Nie przesadzajcie. Czasem nawet drogowcy nie pracują krócej. Mają jedynie wodę i więcej przerw. Taki mamy klimat. Ja moich zwalniam do domu jak szybciej skończą. Od nich to zależy. Mają motywację by spiąć poślady.
Ares30

Napisano: 05 sie 2015, 15:59

Swoich to sobie zwalniasz do domu jak Ci sie przysni ze jestes biznesmenem a nie marnym trollem pogonionym z ops...
Spinacz prostaty

Napisano: 05 sie 2015, 16:10

Oj zazdrosne pulchne kociątko:)
Ares30

Napisano: 05 sie 2015, 16:36

Dyr u siebie i ewentualnie w biurach klimę założył tylko nie u prac. socjalnych, więc chyba nie jesteśmy " swoi", ;) Nie rozumiem tylko dlaczego biurowi mając klimę dodatkowo korzystają ze skróconego czasu pracy :?:
tezpracownik

Napisano: 05 sie 2015, 16:49

Jak jest klima to nie powinno być skrócania pracy jednak dyr to król. Może wszystko;)
Socjalni mają cień i wilgoć w terenie:)
Ares30

Napisano: 05 sie 2015, 16:57

:lol: :lol: :lol: cień stojąc pod wiatą autobusową? czy to masz na myśli :?:
teżpracownik

Napisano: 06 sie 2015, 18:31

W jednej z dzielnic Warszawy

W związku z falą upałów wprowadzono w Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego w Warszawie (dawne OPS i ŚOO) dyżury pracowników, cześć pracowników przychodzi do pracy o godzinie 8 i wychodzi o godzinie 14, część przychodzi do pracy o godzinie 10 i wychodzi o godzinie 16. Placówka działa w godzinach 8-16. Możliwość skrócenia przez pracodawcę czasu pracy, obowiązek zaopatrzenie w wodę/napoje, to standardy, które w sytuacji ekstremalnych upałów wyznaczają przepisy prawa. Proponuję w kolejnych postach tego tematu zamieszczać informacje na temat udogodnień oferowanych w związku z falą upałów, które udostępnia Państwa pracodawca oraz linków do stron internetowych, które informują o takich uprawnieniach.
angoc

Napisano: 06 sie 2015, 18:58

Podobno ustawa nie reguluje czy można skrócić czas pracy.
Nie zgadzam się, że osoby w terenie mają lepiej . W biurze jest ok 28- 30 stopni a na zewnątrz w cieniu 34 z tym, że nie da się tylko cieniem chodzić, czasem trzeba iść i w słońcu, a i w mieszkaniach naszych klientów też różnie bywa. 3- 4 godziny w terenie i ma się dość.
nove

Napisano: 06 sie 2015, 19:10

Te kwestie regulują przepisy Kodeksu Pracy i BHP.
https://www.bhp.abc.com.pl/czytaj/-/arty ... sie-upalow
angoc

Napisano: 07 sie 2015, 7:23

a ja sobie dzisiaj przyniosłam swój osobisty prywatny wiatraczek.... zapodałam do prądu będę się chłodzić :P :D
haaa

Strona 2 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x