Upały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 07 sie 2015, 13:14

Trzeba sobie radzić:)
Ares30

Napisano: 07 sie 2015, 14:47

pracownikkk pisze:Ja nawet bym nie chciała, a co mają powiedzieć osoby które pracują na dworze? Sprzedawcy na zieleniaku, zbieracze wiśni, sprzątaczki, budowlańcy???? Trochę pokory...
Aby zrobic wywiad też trzeba znaleźć się na dworze. Chyba się nie mylę, jak to u Was jest;))
Leon

Napisano: 10 sie 2015, 7:26

niestety istnieją ośrodki i istnieją pracownicy socjalni którzy wywiad piszą z pamięci.... a podpis od klienta dostają w chwili jak się ów pojawi w ops.... są też tacy ps co piszą w ramach "podszykowania sobie" wywiady dla każdego wcześniej a później jak uznają że się należy klientowi zapomoga, to dają w 5 minut gotowca do podpisania.... są też tacy socjalni, którzy w ramach wyjść w teren wpisują w zeszyt wyjść każdy wywiad napisany przy biurku... bo jak tłumaczą "kto to by pisał wywiad w terenie, czasu na to nie ma; od klienta to trzeba się piernikiem zwijać, bo by cię zagryzł, zagadał, a głowy do tego nie ma"... i takim oto sposobem ich wizyty u rodziny trwają max 15 minut.... za to wolniej dojeżdżają, potrafią nawet wlec się 30km/h! (jadąc z takim to jest koszmar!!)

więc nie ma się co dziwić, że siedzą przy biurku całe dnie, kawusię popijają i prasę kolorową typu "życie na gorąco" przeglądają....

a ty młody pracowniku zapierdalaj sumiennie, i nie daj boże poskarż się, że klient trudny, nie daj boże idź po radę do starej wygi czyt. wiekiem i doświadczeniem starszego socjalnego.... jedyne co mogą ci zapewnić to pełna kontrola o twoich wyjściach i powrotach z terenu... i dogadywanie na każdym kroku
haaaaaaa

Napisano: 10 sie 2015, 12:18

Aktualizacje zazwyczaj pisze się z pamięci. Klient przyjdzie, podpisze i sprawa załatwiona. Wielu socjalnych jak wychodzi w teren to tylko po to by se drożdżówkę kupić albo buty pooglądać.
Ares30

Napisano: 10 sie 2015, 13:51

Zawsze wychodzę na wywiady i to nie tylko po podpis pomimo, że nie jestem młodym pracownikiem. To nie ma nic wspólnego z upałami. Nie uogólniajcie wszystkich pracowników!!!! Ale sama prac jaką się nie wykonuje w takie upały jest trudna. Dziś w ternie miałam w cieniu 34, u ludzi trudno stwierdzić. Ale bay do nich dojść szłam w samym słońcu, gdyż nie mam cienia akurat po drodze. W pokoju mam 30 i teraz zbieram siły aby opisać dokumentację. Bez względu na wiek, doświadczenie itp. to co dzieje się za oknem dotyka wszystkich!!!!!!!!!!!!!
lulu-2

Napisano: 10 sie 2015, 14:19

lulu-2, ale skąd ten bulwers? przecież nie piszę o Tobie.

ja wyrażam tylko swoje zdanie patrząc na moje współ-koleżanki... nie uogólniam, tylko piszę co czuję , myślę...
też jeżdżę w teren i tez cierpię.

pozdro!
haaaaaaa

Napisano: 10 sie 2015, 14:46

To są jakieś anomalia. Takie upały nie są typowe dla Polski. Mają ograniczac dostawy prądu dla dużych zakładów. Ludzie słabną, plony schną, w lasach najwyższy stopień zagrożenia pożarowego, rzeki wysychają. Bóg nas ukarał.
Ares30

Napisano: 10 sie 2015, 14:51

Tak dla ochłody. Dziś dowiedziałem się, że jeden Ośrodek Pomocy Społecznej w Polsce nie przewiduje skrócenia czasu pracy w związku z falą upałów, ponieważ wszystkie pomieszczenia pracowników w tym ośrodku są... klimatyzowane!!! Tak jest w OPS Dzielnicy Ursynów m. st. Warszawy. Pracownicy mają tu również nielimitowany dostęp do wody źródlanej z baniaka na stojaku z funkcją chłodzenia.

Skrócony czas pracy wprowadzono w MOPS Częstochowa. Mogą z tego udogodnienia korzystać osoby pracujące w pokojach mocno nasłonecznionych bez klimatyzacji lub takie, które bardzo źle znoszą upały np. kobiety w ciąży. Możliwość skrócenie czasu pracy o dwie godziny nie zakłóca funkcjonowania ośrodka, gdyż dotyczy niewielkiej grupy osób, w każdym pokoju jest zawsze przynajmniej jedna osoba do obsługi ewentualnych interesantów. MOPS zapewnia nielimitowany dostęp do wody źródlanej dla każdego pracownika.
angoc

Napisano: 10 sie 2015, 15:04

Tu się przydaje elastyczny czas pracy.
Ares30

Napisano: 11 sie 2015, 7:54

Co należy zrobić, żeby skrócono czas pracy w te upalne dni?
czas pracy

Strona 3 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem