upewnijcie mnie czy dobrze myślę-rozwód w okresie zasiłkowym - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 13 maja 2015, 7:49

Taka sytuacja: wyrok rozwodowy w grudniu 2014r., prawomocność 11 stycznia 2015r., w wyroku rozwodowym ustalono alimenty na dzieci od matki i to ta matka aktualnie pobiera na dzieci ZR. Od kiedy uchylić jej ZR, czy od lutego 2015r? (patrzę na prawomocność, ZR niepodzielny i stąd uchylenie od lutego)
pamparam

Napisano: 13 maja 2015, 8:19

od lutego
marta12

Napisano: 13 maja 2015, 8:27

tak szybko to bym nie uchylała.
co z ojcem? jeśli oświadczą, ze mimo rozwodu wychowują dalej, to przecież Pani może pobierać rodzinne.
Jeśli jednak tata oświadczy, ze sam wychowuje, no to mamusia będzie miała uchylone od lutego;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 8:32

ale zaraz, to Pan ma alimenty od Pani a są po rozwodzie. pani nie mając alimentów nie moze pobierać ZR bedac rozwódka. Czy się mylę?
pamparam

Napisano: 13 maja 2015, 8:41

zasądzenie alimentów ważne jest przy osobie samotnej. Tutaj , jeśli oświadczą, ze wychowują razem to nie ma osoby samotnej.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 8:59

No tak oczywiscie masz rację, miałam przez chwile poranne zacmienie umysłu, wszczęcie postepowania w sprawie uchylenia poslzo, pani sie nie zglosila, wiec nie wiem czy panstwo razem wychowują dzieci.
pamparam

Napisano: 13 maja 2015, 9:04

no ale jak w wyroku jest zapis, że dzieci przy ojcu to chyba ojciec teraz powinien pobierać ZR
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 9:10

ewalu, tez tak mysle, wiec uchylam Pani decyzję i czekam, może Pan się zgłosi z wnioskiem.
pamparam

Napisano: 13 maja 2015, 9:11

a wyrok kto ci dostarczał ? pan ? .. było go poinformować od razu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 9:17

wyrok zlozyl pan skladajac jednoczesnie wniosek na FA. Niestety nie miałam okazji go poinformować, gdyż wniosek przyjmował kto inny.
pamparam

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x