upomnienie czy dobrze odsetki?
upomnienie czy dobrze odsetki?
Program Sygnity w upomnieniu w kolumnie kwota należności głównej wpisuje 0,00 natomiast odsetki 5,03zł. Należność ta została uregulowana. Upomnienie dotycz lipca 2013. czy tak może być? że kwota należności została spłacona( wpłata od komornika) ale zostały jeszcze odsetki?
Re: upomnienie czy dobrze odsetki?
oczywiście często tak mam. Przed upomnieniem warto napisać do komornika że nalezność spłacona i zostało tyle i tyle odsetek, moze znajdzie sie kasa na odsetki przy następnej wpłacie od komornika i nie będzie tytułu.
W razie czego w tej sytuacji tytuł wystawiamy wpisując stałą kwotę odsetek w pozycję należności, zeby nie rosły odsetki od odsetek.
W razie czego w tej sytuacji tytuł wystawiamy wpisując stałą kwotę odsetek w pozycję należności, zeby nie rosły odsetki od odsetek.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to nie rozliczacie wpłat proporcjonalnie ,część na należność a część na odsetki?wiki8 pisze:oczywiście często tak mam. Przed upomnieniem warto napisać do komornika że nalezność spłacona i zostało tyle i tyle odsetek, moze znajdzie sie kasa na odsetki przy następnej wpłacie od komornika i nie będzie tytułu.
oczywiście, że tak jak komornik nie napisze na co wpłata, jak komornik napisze ze tylko na należnosć to za bardzo nie mozna sobie proporcionalnie. Poza tym program proporcionalnie dzieli wpłaty w stosunku do całego zadłużenia więc czasami odsetki zostają
U nas też tak się zdarza. Wprowadzamy zwroty i program sam proporcjonalnie rozbija kwoty a należność pokrywa najstarsze zadłużenie.
Oprócz upomnienie czy dobrze odsetki? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Dłużnik odnaleziony- Zakład Karny
dłużnik z zagranicy chce płacić
zgon
Kiedy OPS staje się wierzycielem dłużnika
co z tym zrobić
SKO
POMOCY :( przeoczyłam
potrącenie z FA nienależnie pobranego świadczenia
dec. odmowna brak 2 m-cy
jak robicie?
przekroczone dochody
samotny dodatek