uprawomocnienie wyroku
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
uprawomocnienie wyroku
Mam Pana który 9 czerwca dostał rozwód. Wyrok uprawomocni się 30 czerwca. Od kiedy mogę mu przyznać świadczenie? Czy należy mu się wyrównanie od kwietnia?
Re: uprawomocnienie wyroku
Wyrównanie od kwietnia tak ale musi podać żonę do składu rodziny i jej dochody, bo wtedy jeszcze byli małżeństwem, jeżeli tego nie zrobi to dostanie tylko za te miesiące od kiedy wyrok jest prawomocny, ja maiłam taką sytuację,(wyrok prawomocny dopiero 6 czerwca o rozwodzie) a wniosek złożony w kwietniu już bez męża w składzie rodziny. napisałam wezwanie do uzupełnienia wniosku (dopisać męża do składu rodziny i jego dochody), bo inaczej pozostanie bez rozpatrzenia. Bez męża/żony może pisać dopiero jak ma prawomocny wyrok więc u mnie od 6 czerwca i od czerwca by dostała ale za kwiecień i maj już nie
Re: uprawomocnienie wyroku
Będziemy mieć podobną sytuację, Pani wyrok rozwodowy uprawomocni się 27 czerwca, z tym że podzielili się dziećmi i matka ma jedno dziecko a ojciec drugie. W jaki sposób rozpatrzyć wnioski od kwietnia. Kobieta będzie ubiegała się tylko na jedno dziecko. Czy ojciec przyjdzie tego nie wiemy.
Oprócz uprawomocnienie wyroku - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
CBB p. Tomek pomocy
KRUS zasiłek macierzyński
Konkubent co ze składem rodziny??
Pani ma już świadczenie przyznane a mąż wyjechał do pracy za
świadczenie rehabilitacyjne do 500+
OD KIEDY PRZYZNAĆ?
wezwanie na 1 i 2 dziecko co z decyzją.
KRUS
Fundusz -ubezpieczenie - utrata?
czy wstrzymać 500 +, i rodzinne jeżeli dziecko przebywa w oś
jaka data wpływu?
Pomóżcie proszę