czy osobie, która od sierpnia tego roku jest na urlopie bezpłatnym możemy wyliczyć dochód utracony???? Pozostaje nadal w stosunku pracy, pomóżcie, proszę
Zgadza się, chociaż z pytania to nie wynika. Jeśli urlop wynikałby z powodu przeciwdziałania COVID-19 i potwierdzone byłoby to zaświadczeniem albo oświadczeniem, to jak najbardziej można uznać za utratę (art. 15oa ustawy z 2 marca 2020 r.).
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
Miałem też kiedyś sytuację, że Pan był na urlopie bezpłatnym bo jego firma była w likwidacji. Ta firma nie chciała im wypłacić odpraw a gdyby Pan sam się zwolnił to by nic nie dostał. Dosyć długo trwał tam spór zbiorowy. W między czasie Pan podjął inne zatrudnienie. Oczywiście nasza ustawa takiej sytuacji nie przewiduje więc zebrałem całą dokumentacje, uchyliłem decyzję, podpowiedziałem odwołanie a SKO uchyliło i umorzyło postępowanie. Uważam, że trzeba wyjaśnić dlaczego w twoim przypadku osoba jest na urlopie bezpłatnym.