urlop wychowawczy na bliźniaki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 30 cze 2014, 12:49

jak urodziły sie bliźniaki, a matka idzie na url.wychow. płacimy dodatek z tyt.urlopu na jedno czy na dwoje dzieci (pracodawca przyznał na dwoje dzieci urlop)
nea

Napisano: 30 cze 2014, 13:07

na jedno
elena

Napisano: 30 cze 2014, 13:19

Jest ju z wyrok NSA, że należy płacić na każde z dzieci, ale przepisy po staremu.
ifka

Napisano: 30 cze 2014, 15:29

dodatki dwa, taka jest uchwala NSA, przepisu ustawy nie zmienia bo to nie on byl tutaj problemem tylko jego interpretacja - NSA wskazalo jak powinien byc interpretowany i to sié tyczy kazdego organu wydajacego decyzje i odwolawczego.
inezka

Napisano: 01 lip 2014, 0:08

w jakim kraju my żyjemy ludzie!!!!!nie będzie nic zmienionego w ustawie, NSA jest organem najwyższym i nie tylko WSA ale i MOPS muszą do tej decyzji się ustosunkować jak nie bedzie tego czynić wtedy przeciwko Wam MOPSOM posypią się sprawy Sądowe, przeczytacie uzasadnienie mam nadzieję, że Was oświeci, ja ze swojej strony walczę z innymi i nagłośnimy to na całą Polskę ze wygrałyśmy więc posypią się chyba miejsca pracy :lol:
mama

Napisano: 01 lip 2014, 7:26

jakie sprawy sądowe się posypią względem nas?
Dlaczego nie potraficie wskazać winnych tego zamieszania tylko zawsze wskazujecie tego ostatniego w łańcuchu pokarmowym?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2014, 8:50

ja mam dwie takie sprawy...dalam odmowy na drugie dziecko i p[oszlo do sko i sko przyznalo na drugie dziecko...w obydwu przypadkach
gosiakops

Napisano: 01 lip 2014, 8:59

Ja mam w chwili obecnej drugi taki przypadek- drugi raz odmówie a SKO drugi raz przyzna :) uchwały NSA są dla sądów administracyjnych my mamy ustawę a w ustawie nic sie nie zmieniło więc trzeba dawac odmowy i podpowiadac rodzicom zeby sie odwoływali i tyle.
mok

Napisano: 01 lip 2014, 15:07

stanowisko MPIPS - SPS-023-25593/14
Troglodite
Stażysta
Od: 08 sty 2014, 17:15
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2014, 15:11

czyli jak zawsze nie widzę problemu i zajmuje się tym ktoś inny. Nihil novi
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika