Urząd wojewódzki pierwszy taki przypadek
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Urząd wojewódzki pierwszy taki przypadek
skoro jest podanie o "uchylenie decyzji" i wydana decyzja "uchylająca" to nie rozumiem zamieszania. Niby dlaczego jakieś postępowania, wzywania, wyjaśniania... bzdura i bezpodstawne wezwanie klienta 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
minia 3107, teraz tak czytam i uważam, że jeżeli Pani w maju zgłasza Ci że mąż od maja jest za granicą to nie powinnaś nic uchylać bo to jest naruszenie właściwości organu, od dnia zawarcia umowy o prace etc. organem właściwym jest wojewoda. taka sytuacja
. faktycznie mogłaś wstrzymać tylko w programie wypłatę na wniosek o wstrzymanie. Przyjmowanie wniosku o uchylenie a tym bardziej wydawanie decyzji uchylającej w tej sytuacji... to sama rozumiesz 

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a co w taki przypadku zrobić: Pani w listopadzie złożyła wniosek który został wysłany do ROPSU-koordynacja-mąż pracuje za granicą. w maju przyszła i powiedziała, że w czerwcu wyjeżdża do męża-dzieci zostają w kraju. na dzień dzisiejszy nie mam jakiejkolwiek decyzji z UW czy jej się należy czy nie za okres listopad-maj.dzwoniąć do UW dowiedziałam się, że wniosek Pani może rozpatrzą sierpniu/wrześniu? moje pytanie ile czasu na rozpatrzenie wniosków ma UW?rozumiem 3-4 m-cę ale nie "rok" bez żadnej informacji!
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale wtedy nie miałam jeszcze pisma o koordynacji i pani w oświadczeniu nic nie pisała o wyjeździe za granicębryłka pisze:minia 3107, teraz tak czytam i uważam, że jeżeli Pani w maju zgłasza Ci że mąż od maja jest za granicą to nie powinnaś nic uchylać bo to jest naruszenie właściwości organu, od dnia zawarcia umowy o prace etc. organem właściwym jest wojewoda. taka sytuacja. faktycznie mogłaś wstrzymać tylko w programie wypłatę na wniosek o wstrzymanie. Przyjmowanie wniosku o uchylenie a tym bardziej wydawanie decyzji uchylającej w tej sytuacji... to sama rozumiesz
Oprócz Urząd wojewódzki pierwszy taki przypadek - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
od kiedy skutki prawomocnego wyroku?
Wypłacona 500+ a rezygnacja osoby ubiegającej się
Informacja dla wnioskodawcy - DOBRY START
REJESTRY NA INFORMACJE DOBRY START
czy 300 + podlega koordynacji ?
wprowadzenie daty wypłaty w SYGNITY
Planowane wydatki na realizację wypłat świadczenia "Dobry st
koordynacja a Urząd Wojewódzki
Koordynacja cała rodzina za granicą, brak kontaktu z wniosko
Wnioski, nowe wnioski. Zamawiacie ??
Upoważnienia do programu DOBRY START
Nienależnie pobrane świadczenie - procedura ?
zasiłek z zagranicy a 500+ co robić
wnioskodawczyni po rozwodzie co w takiej sytuacji
stypendia z UE - Europejskiego Funduszu Społecznego
stypendia z UE - Europejskiego Funduszu Społecznego