US odesłał mi TW z 2010r.
US odesłał mi TW z 2010r.
Co mam teraz zrobić? US odesłał mi TW począwszy od 2010r. twierdząc że dłużnik jest gdzie indziej zameldowany. Czy mam wystawić TW po nowemu? czy na starych zasadach tylko z aktualna data
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: US odesłał mi TW z 2010r.
mi się wydaje ze juz po nowemu...
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
na nowych- tylko najpierw sprawdz gdzie faktycznie jest dłuznik- bo w US nie aktualizuja miejsca p[obytu dłuznika- tylko tak jak maja od pradziada w systemie- juz sie kiedys kłóciłam z nimi o to
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
Na Twoi miejscu napisałabym, że jeśli ustalili adres sami to powinni przekazać do właściwego organu egzekucyjnego. Na dzień sporządzania tytułów w 2010 r. wierzyciel miał taki adres, natomiast trudno, żeby po 5 latach zwracali tytuł. To co nie prowadzili egzekucji i tyle lat zajęło im ustalenie adresu? To bezczynność organu. Jeśli było postanowienie to my w takich sytuacjach zażalenie do Dyrektora Izby. To my mamy płacić za ich brak wiedzy , no sorry.
Dzięki serdeczne za odzew, nie ma siły na przepychanki, po prostu wyślę po nowemu Tw, już ustaliłam adres, pozdrawiam
Oprócz US odesłał mi TW z 2010r. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
ZA
info do wywiadu alimentacyjnego?
do dłużnika
Wyrównania za stary okres a co z decyzją o zwrocie??
zwrot
art. 4 ust. 4 ustawy FA
decyzjia o uchylaniu się
UPOMNIENIE
Podpowiedzcie proszę
czy do komornika też
wszczęcie postępowania i spłacony dług
TW
PROŚBA
Prośba o podpowiedż dla osób pracujących na SYGNITY
dobrzy ludzie pomóżcie :)
zmiana adresu dłużnika