Usługi opiekuńcze - sprawozdanie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 cze 2016, 8:29

Jaki podajecie koszt usług opiekuńczych do sprawozdania? Koszt 1 godziny?? W systemie mam jedynie możliwość opłacenia faktur, a u nas usłui wykonuje zatrudniony pracownik.
Gość

Napisano: 08 cze 2016, 10:34

koszt 1 godziny opiekunki powinna okreslać uchwała Rady gminy u nas też zatrudniamy opiekunki do świadczenia usług nie rozumiem o jakich fakturach piszesz.
Iza1

Napisano: 10 cze 2016, 8:54

Czyli do sprawozdania podajemy ustalony koszt 1 godziny usług tak (ustalony uchwałą)?
Gość

Napisano: 10 cze 2016, 9:11

Zgodnie z objaśnieniami do sprawozdania MPiPS-03 - ilość i wartość usług opiekuńczych liczona jest na podstawie decyzji i nie jest korygowana faktycznymi wydatkami ośrodka na te świadczenia. Jest natomiast pomniejszana o obowiązkową odpłatność klienta, jeśli taka odpłatność jest określona w decyzji. Za świadczenie przyjmujemy 1 godzinę usługi.
elzbieta123

Napisano: 10 cze 2016, 9:55

Ja wyliczam sobie koszt usługi tj. całe wynagrodzenie opiekunki za poprzedni rok : 12; 176 godz. w miesiącu i wychodzi mi koszt 1 godz. Nie mam uchwały RG. Czy wszyscy macie uchwały i jak to powinno wyglądać, czy ktoś miał z tego kontrole bo mi nigdy nikt tego nie sprawdzał tak dokładnie. RIO sprawdzało mi tylko decyzje i odpłatność czy była wpłacana. Proszę o wypowiedzi.
Kinguś123

Napisano: 10 cze 2016, 10:40

Nam kontrola z wojewódzkiego sprawdzała uchwałę
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x