Ustawa

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Jagoda1212

Ustawa

Post autor: Jagoda1212 »

Czy zgodnie z art 10 ust5 ustawy o likwidacji barier w administracji:
W przypadku ubiegania się o stypendium szkolne dla ucznia, którego rodzina korzysta ze świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej, zamiast zaświadczenia albo oświadczenia o wysokości dochodów przedkłada się zaświadczenie albo oświadczenie o korzystaniu ze świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej.”

Przyjmujecie oświadczenia? Wiele osób mówi, że po otrzymaniu zasiłków rodzinnych może się to zmienic i przekroczy kryterium? Sama nie wiem czy brac, ale skoro tak mówi ustawa...
cecyliaa

Re: Ustawa

Post autor: cecyliaa »

Stosujemy to, co mówi ustawa.Po co się martwisz na zapas.
Jagoda1212

Post autor: Jagoda1212 »

Też racja.
Czyli tylko to oświadczeni, nie podają żadnych kwot świadczeń ani z jakiego tytułu, ani żadnych innych załączników i dajemy decyzję przyznająca?
xyz@

Post autor: xyz@ »

no dobrze
wszyscy mamy progi stypendialne uzależnione od wysokości dochodów
przyjmując takie oświadczenie nie wiemy do jakiej grupy zakwalifikować
Ag.ta

Post autor: Ag.ta »

Ale jeżeli nie ma np. zaświadczeni z pracy o dochodach lub o dochodzie z działalności gospodarczej to przyjmujecie oświadczenie petenta pod odpowiedzialnością karną? Ja pierwszy rak mam stypendia...
gośc

Post autor: gośc »

My bierzemy tylko zaświadczenia
kajkaaa

Post autor: kajkaaa »

raczej zaświadczenia
ODPOWIEDZ