Ponadto, jak to durne spotkania to po co jedziecie? Przecież udział nie jest przymusowy. Biorac pod uwage np ww. pytanie o zapis dot. osoby pełnoletniej w 500+ to faktycznie wam zadne szkolenia i spotkania nie sa potrzebne - ile by nie wałkował elementarnych zapisów to i tak zero pojęcia o czymkolwiek
a ja się cieszę że tego barachła nie będę robił, że te "nowe" osoby co tak się udzielają już się mądrzą. W świadczeniach byście popracowali to byście głupich pytań nie zadawali.Ustaw 500 plus jest prosta, łatwa i przyjemna, jedno świadczenie, a nie jak w SR 12 i ZUS i diabli wiedzą co jeszcze. Jak ktoś się pitra to niech nawet tego nie nierze. Dziecko z zeróqki moje załapało o co chodzi, myślę, że pytań nie będzie.
do ops22....
krytykujesz innych a sam /a nie kontrolujesz co piszesz.....
jak osoba która nie ukończyła 18 lat stanie się wcześniej pełnoletnia?!?!?!?!
Zawierając związek małżeński nie staje sie pełnoletnia( nie przybywa jej lat) a nabywa pełnię praw obywatelskich
O - weź się nie kompromituj i nie ośmieszaj - na skutek zawarcia małżeństwa osoba niepełnoletnia (dotyczy tylko kobiet które ukończyły 16 lat) uzyskuje pełnoletność i nie traci jej w razie unieważnienia małżeństwa - art. 10 paragraf 2 kodeksu cywilnego (TO ten sam artykuł który w paragrafie 1 stanowi, że osoba która 18 lat skończyła jest pełnoletnia).