ustawa o pieczy zastepczej - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 30 mar 2011, 14:40

Czy słyszeliście coś nowego na temat wejścia w życie planowanej ustawy o pieczy zastepczej
~izabela

Napisano: 31 mar 2011, 15:24

cisza
~bet

Napisano: 01 kwie 2011, 12:16

ja słyszałam, że ma wejść z dniem 01 czerwca 2011 z mocą obowiązującą od 01 stycznia 2012r.
~Iza

Napisano: 04 kwie 2011, 13:37

a skąd słyszałaś? jakie są szanse,że tak się stanie?
~kasia

Napisano: 04 kwie 2011, 17:08

czytałam jakies dwa miesiąca temu artykuł w gazecie wyborczej
~Iza

Napisano: 08 kwie 2011, 14:04

Ciekawa jestem skąd na to wszystko wezmą pieniądze? Dla mnie ta ustawa to kolejny bubel niemożliwy do realizacji. Żeby zająć się rodziną tak jak jest to opisane w tej ustawie to chyba trzeba być osobą samotną, bez własnej rodziny i pracować po 14 godzin na dobę. Tylko ciekawe jakie wynagrodzenia będą otrzymywać koordynatorzy pieczy zastępczej i asystenci rodziny.Bo jeśli dostaną takie marne wynagrodzenia za jakie teraz pracujemy to chyba są śmieszni. Wolę iść na zasiłek i zająć się własnymi dziećmi i własną rodziną. I w końcu będę miała motywację do tego, żeby znaleźć sobie normalną pracę, gdzie nie wymaga się od człowieka cudów.
~Zuza

Napisano: 24 maja 2011, 23:26

Jestem za ta ustawą i czekam z niecierpliwością na jej wprowadzenie. Dla ZRZ wprowadza trochę normalności - np.urlop, możliwość starania się o dofinansowania do wydatków związanych z wypoczynkiem i szkołą. Nadal nie rozwiązano wielu ważnych kwestii np. zatrudnienia i świadczeń z tym związanych, ale zrobiony choć mały krok ku normalności i mam tylko nadzieję, że na kolejne nie trzeba będzie czekać kolejne 10 lat.
~Darek

Napisano: 24 maja 2011, 23:35

ja jestem po szkoleniu i informują nas że ustawa ma wejść od 1 czerwca 2011 ma to być prezent dla dzieci na dzień dziecka i tylko wybrane atr. będą od 2012r obowiązywały.
~dzzz

Napisano: 25 maja 2011, 10:29

dzisiaj lub jutro ustawą zajmie się Senat , Sejm już podpisał Zobaczymy czy coś zmienią
~Gosia

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x