Ciekawa jestem skąd na to wszystko wezmą pieniądze? Dla mnie ta ustawa to kolejny bubel niemożliwy do realizacji. Żeby zająć się rodziną tak jak jest to opisane w tej ustawie to chyba trzeba być osobą samotną, bez własnej rodziny i pracować po 14 godzin na dobę. Tylko ciekawe jakie wynagrodzenia będą otrzymywać koordynatorzy pieczy zastępczej i asystenci rodziny.Bo jeśli dostaną takie marne wynagrodzenia za jakie teraz pracujemy to chyba są śmieszni. Wolę iść na zasiłek i zająć się własnymi dziećmi i własną rodziną. I w końcu będę miała motywację do tego, żeby znaleźć sobie normalną pracę, gdzie nie wymaga się od człowieka cudów.
Jestem za ta ustawą i czekam z niecierpliwością na jej wprowadzenie. Dla ZRZ wprowadza trochę normalności - np.urlop, możliwość starania się o dofinansowania do wydatków związanych z wypoczynkiem i szkołą. Nadal nie rozwiązano wielu ważnych kwestii np. zatrudnienia i świadczeń z tym związanych, ale zrobiony choć mały krok ku normalności i mam tylko nadzieję, że na kolejne nie trzeba będzie czekać kolejne 10 lat.
ja jestem po szkoleniu i informują nas że ustawa ma wejść od 1 czerwca 2011 ma to być prezent dla dzieci na dzień dziecka i tylko wybrane atr. będą od 2012r obowiązywały.