wyprawka dla dziecka - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 02 kwie 2011, 13:51

Jak napisac podanie o wyprawke dla wnuczki ktora wzielam w rodzine zastepcza , i jak dlugo sie czeka.Rodzina zastepcza zostalam sadownie ustanowiona 15 marca 2011 roku 5 kwietnia wyrok bedzie juz uprawomocniony w tych sprawach jestem nie obeznana prosze o odpowiedz z gory serdecznie dziekuje
~martyna

Napisano: 02 kwie 2011, 14:18

kobito przyjelas dziecko do rodziny a juz chcesz wyprawke
~goska

Napisano: 02 kwie 2011, 15:26

Przykro mi ze tak to odbierasz ale wnuczka spi ze mna na lozku pietrowym poniewaz brak lozeczka , ja mam 5 swoich dzieci a ze nie pelnoletnia corka urodzila i zaczela sie zle prowadzic to powinnam wnuczke oddac? serdeczne dzieki za wyczerpujaca odpowiedz
~martyna

Napisano: 02 kwie 2011, 17:04

Do goski:no i co, teraz ci głupio? A napisałaś tak, jakby to jakiś obowiązek był przyjmować w rodzinę zastępczą.
~Halka

Napisano: 02 kwie 2011, 17:18

U nas w klatce też dziadkowie stworzyli rodzinę zastępczą 2 wnuczkom, gdyż nie chcieli, by poszły do domu dziecka. A ponieważ byli bardzo biedni (nie mieli nawet pralki automatycznej) sam pracownik socjalny powiedział im, co mogą teraz otrzymać (np. pralkę z PCK), gdyż raz:dzieci potrzebują warunków co najmniej takich jak w Domu Dziecka, czyli normalnych; dwa:oni jako osoby starsze nie będą teraz prać na tarze, bo dzieci trzeba oprać. Poza tym-w jakimś sensie państwo polskie jest imwdzięczne, że zechcieli wnuki, bo inaczej poszłyby na utrzymanie państwa (społeczeństwa), a to dużo większy koszt jak rodzina zastępcza.Nie mówiąc już o kwestii uczuciowej. Takie rodziny (szczególnie te biedniejsze) powinno się solidnie wspierać.
~Jadzia

Napisano: 02 kwie 2011, 19:38

Chodzilo mi tylko o wniosek na wyprawke aby zapewnic wnuczce godziwe warunki ,nic wiecej sadzilam ze na tej stronie sa osoby ktore mnie pokieruja odnosnie tej calej sytuacji a tu na dzien dobry Goska juz wystosowala opinie .Bylam opiekunem prawnym dziecka , ale jak corka zaczela uciekac na noce , brac narkotyki to jakie mialam wyjscie z tej calej sytuacji? musialam wziasc wnuczke w rodzinę zastepcza i nie pozwolila bym na to aby to kochane dzieciatko trafilo do innej rodziny
~martyna

Napisano: 03 kwie 2011, 0:47

Musi pani isc do opieki tam gdzie pani mieszka i napisac podanie,lub wypelnic wniosek sa wyprawki dla dzieci i zwrot pieniedzy za ksiazki od 0 do 3 klasy ale musi pani najpierw kupic ksiazki i miec faktury wtedy opieka lub tam gdzie pani bierze stypendium tam jest osobna lista zwrot ksiazek w gimnazjum tesz zwracaja bo dzieci ida nowym systemem tak to wyglada.
~Anna

Napisano: 03 kwie 2011, 2:56

Anna Martyna prosi o pomoc PCPR a nie OPS! To dwie różne formy pomocy! Martyno, skontaktuj sie z PCPR.
~kasia

Napisano: 03 kwie 2011, 23:54

chodzilo mi o to ze wyprawka to ostatnia pomoc jaka moze otrzymac juz pelnoletni wychowanek rodziny zastepczej, na przyjecie dziecka jest inna pomoc i moze ja przyznac PCPR jest to swiadczenie jednorazowe zwiazane z pokryciem niezbednych wydatkow zwiazanych z przyjeciem do rdziny dziecka, ot co! cale zamieszanie
~goska

Napisano: 03 kwie 2011, 23:57

i radze sie zapytac bo oni nie zawsze sami mowia ze mozna taka pomoc otrzymac, wniosek sklada sie i oni maja 30 dni na odpowiedz
~goska

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x