POMOZCIE! - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 31 mar 2011, 22:41

Proszę o wyjaśnienie mi poniewaz juz sie w tym pogubiłam, 15 marca 2011 roku odbyła sie sprawa o umieszczenie mojej wnuczki w rodzinie zastepczej.Wyrok w ciagu 3 tygodni sie uprawomocni.Ponadto pobieram z ops zasilek rodzinny na wnuczke oraz zasilek z tytulu samotnego wychowywania gdyz moja corka jest nie pelnoletnia .Czy w miesiacu kwietniu po otrzymaniu postanowienia o ustanowienie mnie rodzina zastepcza dla wnuczki musze zrezygnowac z tych swiadczen z ops ? Ponadto co mam dalej robic jak otrzymam wyrok sadowy i gdzie dalej z tym sie udac PROSZE WYJASNIJCIE NA JAKICH TO WSZYSTKO ODBYWA SIE ZASADACH ?
~martyna

Napisano: 01 kwie 2011, 12:15

jak Pani otrzyma postanowienie o umieszczeniu wnuczki w rodzinie zastępczej to należy niezwłocznie udać się do właściwego powiatowego centrum pomocy rodzinie liub w przypadku miasta na prawach powiatu miejskiego ośrodka pomocy rodzinie. Koniecznie jak Pani otrzyma to postanowienie to musi Pani zawiadomiśc ośrodek pomocy społecznej o tym, że jest Pani rodziną zastępczą i w tedy z urzędu ops uchyli decyzję w sprawie przyznania zasiłku rodzinnego i z tytułu samotnego wychowywania. Ustawodawca przewidział tylko jedną pomoc z Państwa dl rodzin zastępczych dlatego nie będzie miała już Pani prawa do świadczeń rodzinnych
~Iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x