utrata dochodu czy nie?
utrata dochodu czy nie?
Strona ubiega się o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko. w 2014 r. podejmowała zatrudnienie na dwie umowy. Od czerwca 2016 r. przebywa na rocznym urlopie macierzyńskim. w lutym 2017 r. dostała świadectwo pracy ponieważ skończył się okres zatrudnienia i nie przedłużyli jej dalej umowy. Czy dochód z tej umowy jest dochodem utraconym czy nie ponieważ ma zasiłek macierzyński?
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: utrata dochodu czy nie?
bierzesz świadectwo pracy, utracasz dochód z tej pracy i robisz uzysk z zasiłku macierzyńskiego.
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
Tyle że dochód z zasiłku macierzyńskiego interesuje nas z lipca 2016r?
- mika31
- Referent
- Kontakt:
Nie, dopóki pracowała miała zasiłek będąc w stosunku pracy. Ja robiłam uzysk z macierzyńskiego po utracie zatrudnienia. Tutaj wzięłabym dochód z marca.voodoo pisze:Tyle że dochód z zasiłku macierzyńskiego interesuje nas z lipca 2016r?
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
A ja stoję na innym stanowisku- utraciła pracę ale nie dochód.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
voodoo nie wymyslaj
ona utracila prace i utracila z tego tytulu dochod - a wszystko co otrzymywala zwiazanego z tym zatrudnieniem, rowniez zasilek macierzynski w trakcie zatrudnienia jest tym dochodem utraconym, przy czym ma tez uzyskanie dochodu z tytulu zasilku macierzynskiego po utracie zatrudnienia i nalezy go doliczyc z drugiego miesiaca po utracie zatrudnienia

- mika31
- Referent
- Kontakt:
no dochodu nie utraciła bo robi jej się uzysk z macierzyńskiegovoodoo pisze:A ja stoję na innym stanowisku- utraciła pracę ale nie dochód.

Powiedzmy że pani zaczęła pracę w listopadzie 2015 roku, jako dochód bierzesz jej wysokość wynagrodzenia za grudzień. Potem pani idzie na macierzyński - nie zmieniasz jej dochodu bo macierzyński jest podczas trwania umowy o pracę. Jak pani dostaje świadectwo pracy to utracasz jej dochód z pracy (wynagrodzenie za pracę) a nie z macierzyńskiego.
Traci dochód z pracy, ale że jest na macierzyńskim (inny rodzaj dochodu) robisz jej uzysk z macierzyńskiego.
Nie upieram się że mam racę, bo nie jestem 100% pewna, ale do tej pory tak robiłam.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dokładnie też tak uważam i tak tez sama robiękb pisze:ona utracila prace i utracila z tego tytulu dochod - a wszystko co otrzymywala zwiazanego z tym zatrudnieniem, rowniez zasilek macierzynski w trakcie zatrudnienia jest tym dochodem utraconym, przy czym ma tez uzyskanie dochodu z tytulu zasilku macierzynskiego po utracie zatrudnienia i nalezy go doliczyc z drugiego miesiaca po utracie zatrudnienia
też tak robięmika31 pisze:Nie, dopóki pracowała miała zasiłek będąc w stosunku pracy. Ja robiłam uzysk z macierzyńskiego po utracie zatrudnienia. Tutaj wzięłabym dochód z marca.voodoo pisze:Tyle że dochód z zasiłku macierzyńskiego interesuje nas z lipca 2016r?

Oprócz utrata dochodu czy nie? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
kontrol z wykorzystania dotacji - jakieś wskazówki?
Źle wydana decyzja! Pomocy
nie wychowuje = nie zamieszkuje ?
od kiedy uchlić decyzję
uzysk-uchylenie
ODWOŁANIE DO SKO!!
zaświadczenie
zmiana decyzji - Sygnity
ROPS - SYGNITY
Zgon wnioskodawcy??- ELMER! PILNEEEEEE!!
uzyskanie renty z KRUS, pole oddsane w dzierżawę
blad organu?
w trakcie rozwodu
Sygnity: utrata pracy i narodziny dziecka jednego dnia
SKO wniosek o stwierdzenie niewazności decyzji
Kto uchyla decyzję Pilne!!!