Osoba pracowała na cały etat, umowa się skończyła 31.10.2016 i otrzymała świadectwo pracy. od 1.11.2016 r. jest zatrudniona na pół etatu u tego samego pracodawcy. Z całym etatem się nie kwalifikuje, z pół etatem tak. Zrobilibyście utratę i uzysk, czy traktowalibyście jako ciągłość zatrudnienia? Bardzo proszę napiszcie.
Dzięki Blinka, a może jeszcze ktoś się wypowie. Wiem, że jest dużo podobnych tematów, ale teraz naprawdę już nie wiem. Czy jest coś takiego, że trzeba interpretować na korzyść klienta?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
z wyroku WSA w Łodzi:
"W przypadku skarżącej doszło zatem do uzyskania dochodu w rozumieniu art. 2 pkt 20 lit. c, a następnie jego częściowej utraty, ale jak zostało to już wywiedzione, także zmiana wysokości uzyskiwanego dochodu z uwagi na zmianę warunków pracy stanowi utratę dochodu w rozumieniu art. 2 pkt 19 ustawy, gdyż niewątpliwie ma miejsce ograniczenie środków jakimi dotychczas strona dysponowała".
Konia z rzędem temu co wykaże na podstawie art. 2 pkt 19, że zmiana warunków pracy to utrata dochodu. Jestem ciekawy, czy sąd w odwrotnej sytuacji (zwiększenie etatu) kazał by robić uzysk
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare