utrzymana w mocy decyzja biologiczni
utrzymana w mocy decyzja biologiczni
Czy ktoś jest tym szczęśliwcem, że SKO utrzymało w mocy decyzję u biologicznego? Bo ja jakoś nie mam szczęścia.... i co komisja orzekająca to inne (czasem sprzeczne) uzasadnienie...oszaleć można
Re: utrzymana w mocy decyzja biologiczni
mija nie szalej! SKO wydaje decyzję w danej jednej jedynej sprawie - to nie działa na wszystkie sprawy. Napisz o co ci chodzi a nie tak ogólnie.
wszystkie decyzje, które poszły do sko odnośnie biologicznych (tam gdzie ustaliłam zobowiązanie do opłaty) uchylili. Jeden skład orzekł, że zobowiązywać należy od 1 kwietnia, poprzednia decyzja miała być uchylona z dniem 31 marca. Inne składy do tego się nie przyczepiły. Zaś w innych przypadkach w uzasadnieniu podali niedosteteczne ustalenia organu co do sytuacji rodzica, zarzucili nam, że nie wzięliśmy pod uwagę zobowiązań finansowych rodziców a przecież nie odlicza się od dochodu kredytów czy rachunków za prąd czy gaz...
nam utrzymali, a były to decyzje ustalające opłatę w pełnej wysokości od kwietnia.
do deda...a mogę prosić o przykładową decyzję, którą właśnie utrzymano wam w mocy na [email protected]że to mi jakoś pomoże?
zgodnie z ustawą wszyscy rodzice zobowiązani są do pełnej odpłatności, wszystko zależy od tego co macie w uchwale, ja mam tak jak deda decyzje wydawane w pełnej wysokości, bo w uchwale mam tylko możliwość całkowitego odstąpienia albo pełna odpłatność
mija w którym województwie sko tak odrzuca decyzje?
mija w którym województwie sko tak odrzuca decyzje?
sko sprawdzało wszystko zgodnie z nasza uchwałą i w odpowiedzi podali, iż wszystko jest zgodne z jej zapisami więc zgodne z prawem. Oczywiście pilnujemy przed wydaniem takich decyzji aby strona mogła wypowiedzieć się co do zebranego materiału - zgodnie z art. 10 kpa itd.
Oprócz utrzymana w mocy decyzja biologiczni - Stare tematy przeczytaj również:
kandydaci na rodziny zawodowe
plan pomocy dziecku
uzyskiwanie informacji od mops przez pcpr
pokrycie wynajmu pokoju dla wychowanka
POMOST STD
pieniazki
sprawozdanie
sprawozdanie
nienależnie pobrane świadczenie
wywiad co pół roku?
wynagrodzenie