utworzenie RDDz - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 lis 2019, 10:07

Witam, proszę Was o pomoc. Rodzina zastępcza zawodowa została przekształcona w rodzinny dom dziecka. Czy wszystkie dotychczasowe decyzje na dzieci wymagają zmiany?
inka_123
Praktykant
Od: 07 lis 2019, 9:59
Zajmuję się: piecza zastępcza

Napisano: 08 lis 2019, 10:33

Jeżeli w treści decyzji miałaś zapis: "przyznać rodzinie niezawodowej państwa X Y świadczenie" to decyzja idzie do zmiany. A jeśli w decyzji miałaś zapis: "przyznać rodzinie państwa X Y świadczenie" to nie trzeba zmieniać, bo w zasadzie decyzja nie określiła typu rodziny.

Ja osobiście zawsze piszę co to jest za charakter rodziny, bo z zasady ułatwia mi to pracę. Poza przypadkiem, kiedy rodzina się przekształca. Na pocieszenie dodam, że aktualnie też jestem na etapie zmiany kilku decyzji dokładnie z tego samego powodu.
addm
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 10:20
Zajmuję się:

Napisano: 11 lis 2019, 22:08

Jeśli do wydawania decyzji oraz sprawozdawczości używacie systemu POMOST to przy przekształceniu rodziny zastępczej niezbędne jest wydanie decyzji uchylających poprzednie świadczenie i nowych decyzji przyznających świadczenie. W każdym innym przypadku nie wydanie tych decyzji powoduje wygenerowanie przez system błędnego sprawozdania z pieczy oraz sprawozdania z GUS.
Grzegorz_I
Stażysta
Od: 31 lip 2018, 12:28
Zajmuję się: Piecza zastępcza

Napisano: 11 lis 2019, 22:10

Grzegorz_I pisze:
11 lis 2019, 22:08
Jeśli do wydawania decyzji oraz sprawozdawczości używacie systemu POMOST to przy przekształceniu rodziny zastępczej niezbędne jest wydanie decyzji uchylających poprzednie świadczenie i nowych decyzji przyznających świadczenie. W każdym innym przypadku nie wydanie tych decyzji powoduje wygenerowanie przez system błędnego sprawozdania z pieczy oraz sprawozdania z GUS.
Ps zapomniałem jeszcze o sprawozdaniu z dodatku wychowawczego i 300+ bo tam też jest podział na typy rodzin, które dostały świadczenie.
Grzegorz_I
Stażysta
Od: 31 lip 2018, 12:28
Zajmuję się: Piecza zastępcza

Napisano: 12 lis 2019, 14:30

a jeszcze można sprawdzi postanowienie sądu czy wystarczy poinformowany sąd o zmianie jaka zaszła czy musi on zmienić postanowienie.
inspektorw
Stażysta
Od: 22 sie 2017, 9:01
Zajmuję się: inspektorowaniem

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x