UWAGA II TRANSZA uwaga uwaga uwaga

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Arleta 22
Stażysta
Zajmuję się: śW
Kontakt:

UWAGA II TRANSZA uwaga uwaga uwaga

Post autor: Arleta 22 »

Witam mam pytanie, oczywiście jeżeli chodzi o stypendium to weryfikujemy dochód za sierpień, a czy bawicie się w uzysk czy utratę dochodu? Ja przy II transzy robię decyzje zmieniającą od pierwotnej a następnie strona składa mi oświadczenie dotyczące sytuacji dochodowej rodziny ?
Awatar użytkownika
Stańczyk
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: UWAGA II TRANSZA uwaga uwaga uwaga

Post autor: Stańczyk »

trzeba weryfikować!!!
jak stypendia są w ops to sprawa jest prosta bo w zasadzie wszystko idzie z automatu, bo wszelkie zmiany zgłaszane do SR i Sw są również przekierowane na stypendia, a oświadczenia swoją drogą. Wszystko jest spójne i nie ma krętactwa.
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Anka25
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: UWAGA II TRANSZA uwaga uwaga uwaga

Post autor: Anka25 »

tylko jak robicie tę weryfikację?
załóżmy że Pani podjęła pracę od marca, więc dochód za kwiecień i jak przekracza to od kwietnia nie przyznaję.
i to koniec czy powinnam na kazdy miesiąc żądać zaświadczenie i co miesiąc przeliczać?
ODPOWIEDZ