Uwaga po raz kolejny poucza mops
Re: Uwaga po raz kolejny poucza mops
pamiętamy ,pamiętamy ,że Ty już w OPS-ie nie pracujesz
Do ja
\'\'opieka \'\' to się kurczaka,a przecież Ty też pracujesz w ops-ie to uważaj żeby się za ciebie nie wzieli
\'\'opieka \'\' to się kurczaka,a przecież Ty też pracujesz w ops-ie to uważaj żeby się za ciebie nie wzieli
Mam jednak misję dożywotnią;)
No właśnie jakim cudem nie widzieli?! Ano takim że jak nie mają przed sobą wniosku to nie reagują. To terenowi kasjerzy a nie socjalni.
No właśnie jakim cudem nie widzieli?! Ano takim że jak nie mają przed sobą wniosku to nie reagują. To terenowi kasjerzy a nie socjalni.
A my mamy w środowisku takiego Pana żyjącego wśród rodziny,sąsiadów i wiemy,ze mieszka wiosna,lato ,jesień,zima w szopie zbitej z desek,gdzie jak deszcz pada to śpi pod parasolem,a jak patrzy w niebo to gwiazdy liczy i za nic w świecie nie wprowadzi się do domu rodziny gdzie ma swój pokój.
ale jak ma złe warunki a nie chce żadnej pomocy to co wtedy Adasiu???
Motywować i monitorować chociaż. Dać na odzież, leki jeśli nie ma własnej kasy, załatwić usługi. Coś robić trzeba.
usług nie chce, śds nie chce, posiłków ciepłych nie chce, dps nie chce, ma swoją rentę, monitorowany jest
I jeszcze umyć Pana, jest osoba w średnim wieku i nie jest niepełnosprawna,a po co usługi idzie sobie do sklepu ma kasę robi zakupy obiadów nie gotuje bo nie ma na czym ,żywi się suchym prowiantem,a co do odzieży to ma tyle ,ze nie pierze bo nie ma w czym tylko chodzi jak już koloru nie widać zakłada drugie i tak dalej życie mu upływa.
Adam czekam na cenne wskazówki.
Adam czekam na cenne wskazówki.
kasia do kasi czyżbyś miała taki sam problem co ja opisałam w swoim poście z 13;57,i 14;11
Pół biedy jeśli jest na chodzie. Wtedy wystarczy tylko monitorować i mieć kontakt z rodziną.
Warto też brać dupochrony czyli oświadczenia.
Warto też brać dupochrony czyli oświadczenia.
Oprócz Uwaga po raz kolejny poucza mops - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zasiłek celowy
Asystent rodziny
weryfikacja wywiadu
działy specjalne??
Donos
Metryczka
dochód pomocy!!!!
dochód z działalności na zasadach ogólnych
Panie Tomku, pomocy...
Fałszywe oświadczenie - zgłoszenie do PROKURATUY
zmiana zasiłku okresowego
alimentacja czy wliczamy?