Uzysk czy nie ratujcie bo osiwieje
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Uzysk czy nie ratujcie bo osiwieje
Robię tak jak mgmg. Miesięczne umowy zlecenia - nie ma uzysku. Jeżeli upłynie okres na jaki została zawarta umowa zlecenie następuje utrata dochodu, nie ma drugiego miesiąca - nie ma uzysku. Inaczej jest z umowami o pracę - uzyskaniem jest rozpoczęcie wykonywania pracy na podstawie pierwszej umowy o pracę u tego samego pracodawcy.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
A ja miałem sytuację, gdzie kobieta miała miesięczne umowy zlecenia ale w ZUS wykazywało, że nie było utraty ubezpieczenia więc wziąłem za drugi miesiąc dochód.
Przy umowach zlecenia nie mam wątpliwości. pytam konkretnie o przypadek umowy o pracę tymczasowa
No właśnie jak to jest przy umowach tymczasowych?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Umowa o pracę tymczasową to nie jest umowa cywilnoprawna (np. zlecenie), tylko normalna umowa o pracę, ale zawierana z agencją pracy, a nie bezpośrednio z pracodawcą.
Jeśli chodzi o uzysk z takich umów, to są dwie szkoły: "krakowska", która utraca i uzyskuje, więc nie ma żadnego uzyskania dochodu i "warszawska", która przyjmuje ciągłość zatrudnienia (jeśli u tego samego pracodawcy) i bierze pod uwagę uzysk z drugiej umowy.
Wybór należy do Ciebie...
Jeśli chodzi o uzysk z takich umów, to są dwie szkoły: "krakowska", która utraca i uzyskuje, więc nie ma żadnego uzyskania dochodu i "warszawska", która przyjmuje ciągłość zatrudnienia (jeśli u tego samego pracodawcy) i bierze pod uwagę uzysk z drugiej umowy.
Wybór należy do Ciebie...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przy czym nalezy zauwazyć, że przy zastosowaniu "szkoły krakowskiej" klient może sobie zarabiać nawet i 100 tys. rocznie a i tak nie będzie miał dochodu jesli umowy będa krótkie.
Taki paradoks. Jak sraczka.

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
rzadkie, ale prawdziweludek pisze:Przy czym nalezy zauwazyć, że przy zastosowaniu "szkoły krakowskiej" klient może sobie zarabiać nawet i 100 tys. rocznie a i tak nie będzie miał dochodu jesli umowy będa krótkie.

A w razie kontroli zrozumieją, czemu nie robię uzysku? 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
Grunt to umieć się wybronić. Ja akurat uzyskuję, chciwa jestem.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Powinnaś zrobić uzysk i potraktować to zatrudnienie jako ciągłość bo to jest umowa o pracę.Zestresowana pisze:A w razie kontroli zrozumieją, czemu nie robię uzysku?
Oprócz Uzysk czy nie ratujcie bo osiwieje - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
proszę o pomoc dochód uzyskany!!!!!!
Rops pismo o właściowści
wezwanie- decyzja uchylająca
uchylenie decyzji
pit 38
dzieci w rodzinie proadopcyjnej a program (Sygnity)
obywatele ukrainy
PANNA - OJCIEC OBCOKRAJOWIEC
praca na umowę w firmie zagranicznej
[wykop] Wywiad z pracownikiem 500+
ośrodek występuje o informacje do innego ośrodka? ELMER i in
Do ELMERA!!!!!
Poratujcie
uzysk,utrata,nienależnie pobrane
Do ELMERKA I INNYCH
Mądre głowy!!! pomocy!!