Pani pobiera świadczenie rodzicielskie od 18.05.2016 roku ale wypłacone (maj i czerwiec ) w czerwcu 2016 za który miesiąc doliczyć do rodzinnego za czerwiec 2016 czy lipiec 2016 ???? Dziękuję za podpowiedź
decyzja w maju, uzysk za czerwiec, uchylenie od lipca
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
kurcze, w przepisach nie ma, za wyjątkiem renty i świadczenia rodzicielskiego według mnie jak tak wszyscy się plują równe przepisy dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak to zawsze Ministerstwo pisze? aha coś w deseń,że oni nie są wykładnią prawą, a rozpatrywać sprawy należy zawsze indywidualnie i decyzja należy do organu rozpatrującego sprawę...
Tak samo jest z forum - wyrażamy swoje interpretacje i nikt tu nie jest od wykładania prawa;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
No w to nie wątpie wcale, każdy jest odpowiedzialny za swoje decyzję, obojętnie kto jak interpretuje, tylko denerwuje mnie to, ze inaczej każdy robi z tym wynagrodzeniem za pracę
Dziękuję --- ale napisałam,że w maju wniosek a wypłata za maj z czerwcem 2016 w 24 czerwcu 2016 roku i czy uzysk za czerwiec badam w lipcu czy za lipiec badam w sierpniu 2016 dzięki