Uzyska i utrata dochodu? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 29 lis 2021, 16:13

Pani podjęła pracę 01.10.2021r. zakończyła 12.10.2021r. Miała umowę zlecenie. Dochód otrzymała w październiku. Czy w związku z tym zrobić utratę dochodu w listopadzie? Bo dochód uzyskała w październiku a utraciła w sumie w listopadzie bo już nie miała wynagrodzenia. Jak to zrobić? Czy doliczać jej w ogóle ten dochód? Bo jak dostała w październiku dochód to liczę go dopiero w listopadzie a że w listopadzie ma utratę dochodu to biorę jej dochody z listopada i wtedy jej tego nie doliczam do dochodu. Proszę o jakąś podpowiedź bo się już zamieszałem. Czy skoro wynagrodzenie dostała w październiku a podjęła pracę w październiku i zakończyła w październiku to ma utratę dochodu w październiku i dochód dodaje jej do października i cofam jej prawo na październik a wznawiam od listopada?

Bardzo proszę o podpowiedź bo to dla mnie ciężka sprawa gdyż prowadzę stypendia od niedawna i to moja pierwsza taka sytuacja.
GOPS_1234
Referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 01 gru 2021, 15:24

Miałam podobna sytuację, że Pani pracowała niecały m-c i z racji tego, że opieramy się na ustawie o pomocy społecznej, pracownik socjalny kazał mi traktować dochód jako utratę i nie wliczać do dochodów. Tak tez zrobiłam.
madziun506
Stażysta
Od: 08 paź 2021, 9:36
Zajmuję się: św/ZR/ST

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x