UZYSKANIE DOCHODU A UCHYL.DEC.I ŻĄD.ZWROTU - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 maja 2014, 11:32

W dniu 13.12.2013 r. (w trakcie korzystania przez osobę z zasiłku rodzinnego) osoba ta przyszła do OPS z oświadczeniem, w którym napisała, że prosi o wstrzymanie od miesiąca grudnia 2013 r. zasiłku rodzinnego do czasu dostarczenia przez nią zaświadczenia o dochodzie netto za miesiąc październik 2013 r. w związku z tym, że jej konkubent podjął zatrudnienie na umowę o pracę w Niemczech w dniu 30.09.2013 r. Zobowiązała się dostarczyć zaświadczenie o dochodzie netto za m-c X 2013 r. do końca grudnia 2013 r. Nie dostarczyła tego zaświadczenia wcale. OPS wszczął postępowanie admin. w sprawie zasadności korzystania z zasiłku rodzinnego w związku z podjęciem zatrudnienia przez konkubenta i wstrzymał zasiłek rodzinny od 01.12.2013 r. Zaznaczam, że zasiłek za m-c listopad 2013 r. był nienależnie pobrany, ale nie mogłam żądać zwrotu skoro nie miałam zaśw.
W dniu 21.05.2014 r. przyszła do OPS i napisała w oświadczeniu, nazwę i dokładny adres firmy w której pracował konkubent. I w związku z tym napisałam wniosek o udostępnienie danych o wydanie zaśw. o dochodzie netto za m-c X 2013 r. Czy dobrze wszystko zrobiłam i nie za długo ta sprawa leżała? Przez 5 m-cy sprawa leżała bo nie miałam zaśw. o dochodzie bo strona nie dostarczyła a ja nie miałam adresu do tego zakładu pracy? Co zrobić, jeśli osoba zobowiązuje się dostarczyć zaświadczenie o dochodzie i w ogóle tego nie dostarcza?
Agulinka

Napisano: 30 maja 2014, 12:20

Pomoże ktoś???
Agulinka

Napisano: 02 cze 2014, 13:19

następnym razem napisz formalne wezwanie jak ktoś Cię poinformuje,że jest uzyskanie dochodu wtedy wstrzymanie i tyle ;
mariolka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x