Uzyskany i jak zrobić???????????? mądry ktoś aaa? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 28 sie 2015, 12:53

Pan ma zasiłek dla bezrobotnych od 3 lipca 2015 r. dochód uzyskany ma nam donieść za sierpień wniosek o becik składa 25 sierpnia. Moje pytanie co mam zrobić :?: :?: zaświadczenie w PUP ile dostał dopiero wystawią 1 września oświadczenie ma napisać czy poczekać ja mam do końca miesiąca i wtedy mi doniesie wtedy wydam decyzję :?: :?: :?: :?:
Natalia.

Napisano: 28 sie 2015, 13:07

Wydajesz decyzję w sierpniu - nie ma uzysku!
marlenka1

Napisano: 28 sie 2015, 13:17

popieram
beataQ

Napisano: 28 sie 2015, 14:09

No jak nie ma uzysku jak jest :!: WG was przyznaję teraz w sierpniu becik (wniosek z sierpnia) wydaje decyzję w sierpniu. PRZYZNAJĄCĄ (bo bez doch. uzysk. za sierpień) i spełnia kryter. do zas. rodzi. i co 5 września przynosi mi zaświadczenie z PUP (dochód uzyskany za sierpień)i uchylam decyzję z sierpnia na zasiłki bo przekracza :?: :?:
PARADOKS :cry: ELMER TEŻ TAK UWAŻASZ :?:
Natalia.

Napisano: 28 sie 2015, 14:12

Natalia. pisze:No jak nie ma uzysku jak jest :!: WG was przyznaję teraz w sierpniu becik (wniosek z sierpnia) wydaje decyzję w sierpniu. PRZYZNAJĄCĄ (bo bez doch. uzysk. za sierpień) i spełnia kryter. do zas. rodzi. i co 5 września przynosi mi zaświadczenie z PUP (dochód uzyskany za sierpień)i uchylam decyzję z sierpnia na zasiłki bo przekracza :?: :?:
PARADOKS :cry: ELMER TEŻ TAK UWAŻASZ :?:
tak uchylasz ŻR od września
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 14:14

No wtedy uchylasz rodzinne, ale dodatek z tyt. urodzenia został już przyznany w sierpniu.
Osoba pobiera we wrześniu 2077,00 zł wypłaty świadczeń za sierpień i po problemie.
ojo

Napisano: 28 sie 2015, 14:28

ojo pisze:No wtedy uchylasz rodzinne, ale dodatek z tyt. urodzenia został już przyznany w sierpniu.
Osoba pobiera we wrześniu 2077,00 zł wypłaty świadczeń za sierpień i po problemie.
COŚ MI SIĘ TO WYJE DZIWNE WE WRZEŚNIU UCHYLAM OD WRZEŚNIA A 2077 ZŁ WYPŁACAM :?: :?: MOJA KIEROWNIK MÓWI ŻE W SIERPNIU WNIOSEK PRZYJMUJĘ I CZEKAM NA OŚWIADCZENIE AŻ PANI NAPISZE BO W DECYZJI Z PUP MA NAPISANE ILE BRUTTO BĘDZIE OTRZYMYWAĆ ZASIŁKU, WIĘC 31 SIERPNIA MA NAPISAĆ ILE NETTO DOSTAŁA BO Z PUP NIE WYSTAWIĄ ZAŚWIADCZENIA.
Natalia.

Napisano: 28 sie 2015, 14:58

ta sprawa jest prosta jak budowa cepa, wystawiasz normalnie decyzje w sierpniu przyznajesz wszytsko za sierpien, a jak ci doniesie dochod z zasilku za sierpień to od września uchylasz ZR, za sierpień bedzie jej sie nalezalo naweet jakby tego zasiłku miala 2 mln za miesiac sierpień
masterm

Napisano: 30 sie 2015, 17:44

Nie trzeba nawet wystawiać tej decyzji w sierpniu. Ja specjalnie zaczekałabym na zaświadczenie i jedną decyzją przyznałabym zasiłek za sierpień oraz dodatek 1000 i odmówiła od września do października. nie bawiła bym się w 2 decyzje przyznającą i uchylającą jak wiedziałabym że coś doniosą. Na 100% za sierpień się należy
maria023

Napisano: 31 sie 2015, 7:52

Natalia. pisze:COŚ MI SIĘ TO WYJE DZIWNE
Jakby to było przyznane świadczenie, to w tej samej sytuacji (uzyskanie dochodu w lipcu), świadczenia zgodnie z ustawą nie przysługiwałyby od września, tak? (Od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca - art. 24 ust. 7). Tutaj jest dokładnie ta sama sytuacja, świadczenia nie przysługują od września jeśli dochód przekroczy. Ty ustalasz prawo do nich od sierpnia (od miesiąca złożenia wniosku - art. 24 ust.2). Masz podstawę do odmowy w sierpniu?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x