tak uchylasz ŻR od wrześniaNatalia. pisze:No jak nie ma uzysku jak jestWG was przyznaję teraz w sierpniu becik (wniosek z sierpnia) wydaje decyzję w sierpniu. PRZYZNAJĄCĄ (bo bez doch. uzysk. za sierpień) i spełnia kryter. do zas. rodzi. i co 5 września przynosi mi zaświadczenie z PUP (dochód uzyskany za sierpień)i uchylam decyzję z sierpnia na zasiłki bo przekracza
![]()
![]()
PARADOKSELMER TEŻ TAK UWAŻASZ
COŚ MI SIĘ TO WYJE DZIWNE WE WRZEŚNIU UCHYLAM OD WRZEŚNIA A 2077 ZŁ WYPŁACAMojo pisze:No wtedy uchylasz rodzinne, ale dodatek z tyt. urodzenia został już przyznany w sierpniu.
Osoba pobiera we wrześniu 2077,00 zł wypłaty świadczeń za sierpień i po problemie.
Jakby to było przyznane świadczenie, to w tej samej sytuacji (uzyskanie dochodu w lipcu), świadczenia zgodnie z ustawą nie przysługiwałyby od września, tak? (Od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca - art. 24 ust. 7). Tutaj jest dokładnie ta sama sytuacja, świadczenia nie przysługują od września jeśli dochód przekroczy. Ty ustalasz prawo do nich od sierpnia (od miesiąca złożenia wniosku - art. 24 ust.2). Masz podstawę do odmowy w sierpniu?Natalia. pisze:COŚ MI SIĘ TO WYJE DZIWNE