VAT w OPS

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~Beata1

Re: VAT w OPS

Post autor: ~Beata1 »

myślę, że problem u niektórych osób jest z pojęciem i jego zakresem \"GMINA\", stąd różne zdania :))
~TW

Post autor: ~TW »

...pomyslcie po co NSA podjęlo uchwałę w składzie 7 sędziów...

Doczytajcie co to znaczy uchwała NSA...

...może wtedy zrozumiecie. I zamiast cytować Wyborczą BDMB niech lepiej doczyta Konstytucje i ustawy...może wtedy zrozumiecie co to znaczy działalność gospodarcza gminy...kto wie...
~mw

Post autor: ~mw »

TW a po co NSA podjęło uchwałę w składzie 7 sędziów??
~Lucy

Post autor: ~Lucy »

Dziwna sprawa: jest czytelna definicja podatnika i działalności gospogarczej, są zapisy w Konstytucji, w ustawie o samorządzie gminnym, w ustawie o gospodarce komunalnej, a w końcu uchwała NSA w składzie 7 sędziów...... Ciekawe, dlaczego gminy chcą koniecznie być vatowcami....?
~Renia

Post autor: ~Renia »

TW to czemu robisz szkolenia z VAT skoro \"GDZIE W UCHWALE NSA JEST STWIERDZENIE, ŻE GMINA JEST PODATNIKIEM VAT ...\"
~justyna

Post autor: ~justyna »

i co z tym Vatem czy coś wiemy więcej? pozdrawiam!
~anna

Post autor: ~anna »

Witam. Chcialabym pracowac jako ksiegowa w budzecie ale czekan.na.szkolenie ,czy ktos moze powiedziedz czy ksiegujac np usluge informatyczna odliczam vat naliczony i jak wyglada ksiegowanie. Chodzi o gminny ops . Nie wiem czy sprawa vatu wyglada tak jak w przedsiebiorstwach prywatnych i czy sklada sie vat 7 ? Co moze ops np sprzedac?

~anna

Post autor: ~anna »

Witam. Chcialabym pracowac jako ksiegowa w budzecie ale czekan.na.szkolenie ,czy ktos moze powiedziedz czy ksiegujac np usluge informatyczna odliczam vat naliczony i jak wyglada ksiegowanie. Chodzi o gminny ops . Nie wiem czy sprawa vatu wyglada tak jak w przedsiebiorstwach prywatnych i czy sklada sie vat 7 ? Co moze ops np sprzedac?

ODPOWIEDZ