przedłużenie student - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 18 wrz 2015, 12:06

3 siostry zaczynają od października studia a we wrześniu tracą ważność ich stare kdr. kto składa wniosek o przedłużenie ważności kart? jedna z sióstr może czy musi ojciec (składał pierwszy wniosek)? proszę o odp
Gość

Napisano: 18 wrz 2015, 12:18

Wniosek, w imieniu rodziny, może złożyć każdy pełnoletni jej członek.
We wniosku, w części II – członkowie rodziny wielodzietnej, należy wskazać tylko osobę, która występuje o przyznanie nowej Karty.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2015, 7:29

Hej, mam taki sam problem.
Czyli tam w tych danych identyfikacyjnych trzeba zaznaczyć "wnoszę o przyznanie nowe KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem"?
Czy wnioskodawca coś płaci za przyznanie nowej kart czy tylko w przypadku wydania duplikatu?
Marta0000

Napisano: 30 wrz 2015, 8:06

nie płaci nic, bo to przedłużenie
sylwia001
Praktykant
Od: 06 lut 2015, 13:51
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2015, 8:50

Ministerstwo mówi co innego, że w części II należy podać wszystkich członków rodziny, natomiast tylko dla tych dla których ma być ponownie karta zaznaczamy "wnoszę o przyznanie nowej KDR..." a dla reszty "nie wnoszę o przyznanie karty"
kdrkarta

Napisano: 01 paź 2015, 7:12

a gdzie tak jest napisane na stronie ministerstwa?
gość521

Napisano: 01 paź 2015, 7:18

Jak należy wypełnić wniosek w przypadku złożenia wniosku o przyznanie nowej Karty członkowi rodziny wielodzietnej, który był już posiadaczem Karty („tzw. przedłużenie ważności Karty”, zmiana nazwiska, adresu zamieszkania)?

We wniosku, w części II – członkowie rodziny wielodzietnej, należy wskazać tylko osobę, która występuje o przyznanie nowej Karty.
gość5

Napisano: 06 paź 2015, 8:34

No to faktycznie tak jak napisałeś/łaś podali na stronie ministerstwa, ale jak ja do nich dzwoniłam nie widząc tej informacji to mi powiedzieli co innego;/ że należy wpisać wszystkie osoby tylko zaznaczyć dla tej która nas interesuje odpowiedni kwadrat że wnosimy, sami sobie teraz zaprzeczyli;/
kdrkarta

Napisano: 06 paź 2015, 10:04

kdrkarta pisze:No to faktycznie tak jak napisałeś/łaś podali na stronie ministerstwa, ale jak ja do nich dzwoniłam nie widząc tej informacji to mi powiedzieli co innego;/ że należy wpisać wszystkie osoby tylko zaznaczyć dla tej która nas interesuje odpowiedni kwadrat że wnosimy, sami sobie teraz zaprzeczyli;/

hmm a powiedzialas ze inne informacje podaja na swojej stronie a inne przez telefon ? ciekaw jestem co by madrego powiedzieli ze podaja dwa rozne rozwiązania.... jak mnie to wszystko irytuje! trzymali by się jednego stanowiska a nie każdemu mówili co innego, co za burdel !!
aaddd

Napisano: 06 paź 2015, 12:03

Róbmy jak nam wygodnie. Po co wpisywać wszystkie osoby w rodzinie, gdy chodzi tylko o jedną?
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x