chodzi mi o weryfikację pesel zrobiłam tak jak napisałeś wcześniej krok po kroku ale nigdzie nie widzę opcji "Sprawdzanie PESEL" - proszę napisz mi gdzie mam dokładnie kliknąć bo dałam szczegóły wniosku nacisnęłam edytuj i co dalej...... z góry Ci dziękuję
@up
Wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL.
@topic Krok po kroku:
Tzn wydaje mi się, że dobrze wyjaśniłem, ale napiszę jeszcze raz to może ci pomoże.
Ogolnie rozumiem, że wniosek zatwierdziłaś i trafił do -> wnioski do obsłużenia tak?
Jeśli tak to spróbuje jeszcze bardziej rozpisać... Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek (najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Zjedź na sam dół tego wniosku i kliknij Edytuj -> wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL. Robisz to przy wszystkich członkach rodziny wielodzietnej. Zatwierdź (na samym dole)
I albo wtedy od razu przy klikaniu SPRAWDZENIE PESEL sprawdzasz imiona rodziców przy dzieciach, albo gdy to juz zrobisz to możesz sprawdzić później tych przy których klikalaś "SPRAWDZENIE PESEL" w ten sposób: Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek(najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Wynik weryfikacji w systemach zewnętrznych (prawy górny róg)
Już prościej nie dam rady mam nadzieje, że odnajdziesz