Do michu95 -proszę o pomoc w sprawie PESEL:) - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 04 sie 2017, 12:31

chodzi mi o weryfikację pesel zrobiłam tak jak napisałeś wcześniej krok po kroku ale nigdzie nie widzę opcji "Sprawdzanie PESEL" - proszę napisz mi gdzie mam dokładnie kliknąć bo dałam szczegóły wniosku nacisnęłam edytuj i co dalej...... z góry Ci dziękuję
~KasiaII~
Praktykant
Od: 20 kwie 2017, 13:52
Zajmuję się: zajmuję się FA Śr KDR

Napisano: 04 sie 2017, 12:44

@up
Wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL.

@topic
Krok po kroku:
Tzn wydaje mi się, że dobrze wyjaśniłem, ale napiszę jeszcze raz to może ci pomoże.
Ogolnie rozumiem, że wniosek zatwierdziłaś i trafił do -> wnioski do obsłużenia tak?

Jeśli tak to spróbuje jeszcze bardziej rozpisać... Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek (najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Zjedź na sam dół tego wniosku i kliknij Edytuj -> wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL. Robisz to przy wszystkich członkach rodziny wielodzietnej. Zatwierdź (na samym dole)

I albo wtedy od razu przy klikaniu SPRAWDZENIE PESEL sprawdzasz imiona rodziców przy dzieciach, albo gdy to juz zrobisz to możesz sprawdzić później tych przy których klikalaś "SPRAWDZENIE PESEL" w ten sposób:
Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek(najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Wynik weryfikacji w systemach zewnętrznych (prawy górny róg)

Już prościej nie dam rady :P mam nadzieje, że odnajdziesz
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x