Herka pisze:Jeżeli osoba zaznaczy na wniosku "Wnoszę o przyznanie karty dla osoby, która była już posiadaczem" to niezależnie jakie formy karty wybierze nie ponosi opłat. Opłaty dotyczące dodatkowej formy dotyczą tylko wniosków o "Wydanie dodatkowej formy karty".
A jak postąpić w przypadku 1 gdy zrealizowano wniosek o kdr elektroniczne w całej rodzinie i dla 1 dziecka było zamówione przedłużenie w dwóch formach elektronicznej i tradycyjnej, no i przeoczyłem zafajkowanie opcji tradycyjnej, wniosek zrealizowany i kdr nie była zamówiona w tej formie, jak prawidłowo postąpić by ja domówić, i jak to wygląda z kosztami z winy pracownika?
Mam jeszcze druga sprawę, która zahacza o następującą kwestię:
Na początku roku 2018 zgłosiło się dziecko nr 1 z rodziny która miała karty tradycyjne wyrobione w 2014 r. o przedłużenie w 2 formach tradycyjnej i elektronicznej, miesiąc później przyszło w tej samej kwestii 2 dziecko i też wniosło o przedłużenie w 2 formach. Jako że na początku nie ogarniałem tematu nie zaproponowałem żeby przy tej okazji cała rodzina wyrobiła sobie kdr w formie elektronicznej,
w tym roku zgłosiło się dziecko nr 3 z tej rodziny i wnosi też o przedłużenie w dwóch formach zarówno dla siebie jak i kolejne przedłużenie w 2 formach znów dla dziecka nr. 2, zaczynam się zastanawiać, jak to jest z opłatami za dodatkowa formę w tym przypadku, czy już przy dziecku nr 2 w tym 2018 roku miałem może pobrać opłatę już za dodatkową formę elektroniczną, czego nie zrobiłem, no i jak postąpić z opłatami za wyrobienie kdr dla dziecka nr 3 w tym roku?