chyba wszyscy który przed 2018 mieli przyznane KDR mają nadal jeszcze prawo w tym roku darmowo zamówić sobie KDR elektroniczne, no chyba że pojawili się w 2018 roku z np. jakimś przedłużeniem lub innym wnioskiem i nie wyrobili sobie przy tej okazji KDRsylwia92 pisze:Za przedłużenie nie wnosi opłaty, a jeśli wniosek był składany w 2015 r. to za dodatkową formę chyba też nie płaci, ale mogę się mylić nie chcę wprowadzić w błąd
A jak postąpić w przypadku 1 gdy zrealizowano wniosek o kdr elektroniczne w całej rodzinie i dla 1 dziecka było zamówione przedłużenie w dwóch formach elektronicznej i tradycyjnej, no i przeoczyłem zafajkowanie opcji tradycyjnej, wniosek zrealizowany i kdr nie była zamówiona w tej formie, jak prawidłowo postąpić by ja domówić, i jak to wygląda z kosztami z winy pracownika?Herka pisze:Jeżeli osoba zaznaczy na wniosku "Wnoszę o przyznanie karty dla osoby, która była już posiadaczem" to niezależnie jakie formy karty wybierze nie ponosi opłat. Opłaty dotyczące dodatkowej formy dotyczą tylko wniosków o "Wydanie dodatkowej formy karty".
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Cała rodzin miała kiedyś karty tradycyjne, ale dla jednego dziecka karta straciła ważność. Teraz złożyli wniosek, dla wszystkich o dodatkową formę, a dla tego jednego dziecka o ponowne przyznanie w obydwu formach. Zapomniałeś zaznaczyć, że to dziecko chce tradycyjną i wydałeś tylko elektroniczną.ubu pisze:A jak postąpić w przypadku 1 gdy zrealizowano wniosek o kdr elektroniczne w całej rodzinie i dla 1 dziecka było zamówione przedłużenie w dwóch formach elektronicznej i tradycyjnej, no i przeoczyłem zafajkowanie opcji tradycyjnej, wniosek zrealizowany i kdr nie była zamówiona w tej formie, jak prawidłowo postąpić by ja domówić, i jak to wygląda z kosztami z winy pracownika?