wychowawczy na bliźniaki - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 16 mar 2015, 15:19

Ja jestem z woj. śląskiego i do nas też prokuratura wystąpiła z tym pisemkiem, choć u nas nie chcieli takich decyzji. my też przyznajemy na jedno dziecko.
judge

Napisano: 17 mar 2015, 10:59

I co, odpisujecie jednym zdaniem że nie mieliście takiego przypadku?
adelajda

Napisano: 17 mar 2015, 11:44

Też dostałam takie pismo (powiat Opoczno). Czy wszyscy w tym chorym państwie poszaleli??? Co ma wyrok do przepisów prawa na podstawie których mamy opierać nasze decyzje?? To jest nienormalne i niemoralne.. :shock:
saga

Napisano: 17 mar 2015, 13:22

mi prawnik powiedział tak:
"informujemy, iż przyznając dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego stosuje obowiązujące przepisy prawa tj. art. 10 ustawy... Jednocześnie informujemy, iż Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej zna treść Uchwały NSA z dnia 26.06.2014r. sygn. I OPS 15/13, ale stoi na stanowisku, iż przedmiotowa uchwała nie będąc źródłem prawa powszechnie obowiązującego nie może stanowić podstawy prawnej wydawanych decyzji administracyjnych"
co Wy na to ?
+opsik

Napisano: 17 mar 2015, 13:28

My bardzo podobnie napisaliśmy tylko u nas prokuratura troszkę pomyliła pojęcia i wyszło śmiesznie to my też im troszkę z przekorą odpisaliśmy.
judge

Napisano: 17 mar 2015, 13:31

judge pisze:My bardzo podobnie napisaliśmy tylko u nas prokuratura troszkę pomyliła pojęcia i wyszło śmiesznie to my też im troszkę z przekorą odpisaliśmy.
myślisz ze za ostro ?
+opsik

Napisano: 17 mar 2015, 18:17

Spokojnie - nie wsadzą was. Raczej spowoduje to wywarcie jakiejś presji przez PG na ustawodawcy do ujednolicenia przepisów.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 18:45

saga pisze:Też dostałam takie pismo (powiat Opoczno). Czy wszyscy w tym chorym państwie poszaleli??? Co ma wyrok do przepisów prawa na podstawie których mamy opierać nasze decyzje?? To jest nienormalne i niemoralne.. :shock:
aby patrzeć i ja dostanę, koleżanka z sąsiedniej gminy już ma :roll: :roll:
+opsik pisze:My bardzo podobnie napisaliśmy tylko u nas prokuratura troszkę pomyliła pojęcia i wyszło śmiesznie to my też im troszkę z przekorą odpisaliśmy.
podoba mi się :D
Iks pisze:Spokojnie - nie wsadzą was. Raczej spowoduje to wywarcie jakiejś presji przez PG na ustawodawcy do ujednolicenia przepisów.
no juz jest jakiś projekt, w którym wyraźnie napisali, że jeden dodatek ale przy bliźniakach i więcej dodali chyba po 200 zł :roll: Rozpusta jak nic :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 14:37

Ja dostałam dzisiaj tą powiastkę z prokuratury :evil:
asz

Napisano: 18 mar 2015, 15:30

Idąc tym tropem to niedługo odezwą się inne pokrzywdzone istoty, które pobierają wychowawczy na jedno dziecko a mają pod opieką dwoje ale nie z ciąży bliźniaczej tylko np rok po roku... I co na to nasze organy ścigania??? :lol:
saga

Strona 4 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem