Proszę zwrócić uwagę na pismo, które się powołujecie, ono jest z datą kwietniową, a więc przed uchwałą NSA więc nic do sprawy nie wnosi. Moim skromnym zdaniem.
a w odpowiedzi możemy się powołać na Konstytucję RP : Art. 87:
1. Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są: Konstytucja, ustawy, ratyfikowane umowy międzynarodowe oraz rozporządzenia.
2. Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są na obszarze działania organów, które je ustanowiły, akty prawa miejscowego.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
a ja mam luz.
Mnie się prokuratura tylko zapytała czy wypłacam wychowawczy na każde dziecko.
Akurat wypłacam bo SKO poprzyznawało. Zgodnie z prawdą napiszę, że wypłacam
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
A jak rozpatrujecie sprawę, jeżeli babka ubiega się o dodatki o ustalenie prawa do dodatków z tyt. opieki nad dz. w okresie korzystania z urlopu wych. na bliżniaki? Tzn. czy wydajecie decyzje przyznającą na 1 dziecko, a na drugie odmawiacie (dec. przyznająco odmowna)? Oczywiste jest, że przyznajemy tylko na jedno dz., ale jak taka sprawę rozstrzygacie? Wiem , że kobieta na pewno będzie się odwoływać.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ja też w decyzji zaznaczam, że to jest na dwoje dzieci, bo wiąże się to z dłuższą wypłatą. W systemie mam zaznaczone przy jednym dziecku oczywiście, z opcja "wychowawczy na bliźniaki".
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Do nas jeszcze prokuratura nie napisała, ale zapewne to kwestia czasu.
Wracając do znikających komunikatów -co to k%$#$%a jest? Przecież tak nie powinno być, że wywiesza się jakiś komunikat a potem się go usuwa, bo się okazał nieprawomyślny. Mogą ewentualnie dodawać jakieś adnotacje pod komunikatem, ale nie usuwać. Jako obywatel czuję się oszukany