wychowawczy na bliźniaki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 10 mar 2015, 11:32

wczoraj dostalem pismo z prokuratury, iz w zwiazku z poleceniem prokuratury generalnej badaja prawidlowosc przyznawania dodatkow z tyt. opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego na blizniaki w zwiazku z uchwałą NSA z dnia 26.06.2014r. sygn. I OPS 15/13
mam ich poinformowac czy przestrzegamy tesc uchwały, a my przyznajemy jedno 400 zł :)
co Wy na to ?
+opsik

Napisano: 10 mar 2015, 11:58

My też tak robimy a z jakiego miasta jesteś ;)
opss

Napisano: 10 mar 2015, 12:01

prokuratura bełchatów woj. łódzkie
i co mam im odp. ?
+opsik

Napisano: 10 mar 2015, 12:08

Rozdział III
ŹRÓDŁA PRAWA

Art. 87.

Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są: Konstytucja, ustawy, ratyfikowane umowy międzynarodowe oraz rozporządzenia.

Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są na obszarze działania organów, które je ustanowiły, akty prawa miejscowego.

Art. 88.

Warunkiem wejścia w życie ustaw, rozporządzeń oraz aktów prawa miejscowego jest ich ogłoszenie.

Zasady i tryb ogłaszania aktów normatywnych określa ustawa.
m&m

Napisano: 10 mar 2015, 12:38

Też przyznaję jeden dodatek i już wysłałam tą decyzję do prokuratury
Kamilla

Napisano: 10 mar 2015, 12:51

Kamilla pisze:+opsik
a co im odpowiedzialas ? tylko decyzje wysłałas ?
+opsik

Napisano: 10 mar 2015, 12:52

Kamilla pisze:Też przyznaję jeden dodatek i już wysłałam tą decyzję do prokuratury
a co im odpowiedzialas ? tylko decyzje wysłałas ?
+opsik

Napisano: 10 mar 2015, 13:13

Napisałam, że obecnie obowiązujące przepisy prawa przewidują przyznanie jednego dodatku lecz mogą osoby te pobierać przez 36 miesięcy i poinformowałam, że jest projekt ustawy który przewiduje zmianę wysokości dodatku w przypadku przebywania na urlopie wych. po urodzeniu wiecej niż jednego dziecka podczas jednego porodu i po zmianie ustawy będę stosowała się do przepisów
w załączeniu wysłałam kserokopie naszych decyzji.
Kamilla

Napisano: 10 mar 2015, 13:57

od nas tez chcieli decyzje jesli takie były, my nie mielismy więc tylko jedno zdanie napisaliśmy
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 14:20

Też dostałyśmy takie pismo, jeszcze nie odpisałyśmy
uuurszula

Strona 1 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x