W deklaracji CEEB czy musi być zaznaczona funkcja c.o
-
- Referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
W deklaracji CEEB czy musi być zaznaczona funkcja c.o
W przypadku gdy ktoś składa wniosek o dodatek osłonowy podwyższony to czy w złozonej deklaracji CEEB sprawdzacie czy przy danym źródle ciepła np. kuchnia weglowa zaznaczona jest funkcja c.o?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Re: W deklaracji CEEB czy musi być zaznaczona funkcja c.o
Sprawdzamy
Musi być źródłem ogrzewania domu, nie wody
I musi być to źródło eksploatowane
Te dane zaznaczasz na wniosku CEEB
Że szkolenia Wardacha
Musi być źródłem ogrzewania domu, nie wody
I musi być to źródło eksploatowane
Te dane zaznaczasz na wniosku CEEB
Że szkolenia Wardacha
-
- Referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
A inni jak sadzą, sprawdzacie c.o?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
Czy w deklaracji CEEB żeby dostać dodatek podwyższony trzeba mieć zaznaczone c.o.?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/DE/FA/ŚR
potwierdzam musi być co zaznaczone
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
-
- Referent
- Kontakt:
Czyli żeby osoba dostała dodatek podwyższony budynek musi być zgłoszony do CEEB i palone węglem lub paliwami węglopochodnymi?GKN pisze: 15 mar 2022, 15:55Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
żeby coś było "głównym źródłem ogrzewania" to musi być zainstalowane, eksploatowane i służyć do c.o.GKN pisze: 15 mar 2022, 15:55Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
c.o. w deklaracji nie oznacza instalacji centralnego ogrzewania a funkcję grzewczą i jest to wprost wyjaśnione w deklaracji
-
- Referent
- Kontakt:
Czyli musi być zaznaczone C.O. żeby dostać dodatek podwyższony?Tom. pisze: 16 mar 2022, 11:03żeby coś było "głównym źródłem ogrzewania" to musi być zainstalowane, eksploatowane i służyć do c.o.GKN pisze: 15 mar 2022, 15:55Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
c.o. w deklaracji nie oznacza instalacji centralnego ogrzewania a funkcję grzewczą i jest to wprost wyjaśnione w deklaracji
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
w moim mopsie musi
Oprócz W deklaracji CEEB czy musi być zaznaczona funkcja c.o - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
osoby - dochód zerowy przy przyznajecie
Dochody - jak mają być?
Zapotrzebowanie
Opieka naprzemienna - skład rodziny
Kwota normalna czy podwyższona dodatku osłonowego?
Wzór zawiadomienia przed odmową do dodatku osłonowego
Dochód z zagranicy
Problem ze składkami zdrowotnymi
zł za zł
Wydajecie informacje czy nie?
Dz. U
terminy wypłat-sygnity
upowaznienie
Pytanie odnośnie dochodu
listy wypłat
opiekun prawny