w drukach na św. -wychowawcze są błędy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 23 lut 2016, 10:15

ustawodawca popełnił błąd wydając zbyt wcześnie dziennik ustaw ze wzorami pierwszy jaki znalazłem dotyczy załącznika nr 4 w którym brakuje gwiazdek, to jest dośc poważny błąd ale skoro znalazłem go w 4 to ile ich może być we wniosku na św-wychowawcze, pierwszy raz się spotkałem z tym że tak jakoś bez sprawdzenia dokonano opublikowania i jak tu pracować , powinni wydać jakiś komunikat w tej sprawie bo jest jeszcze dużo czasu aby to porawić, a z tego co wiem niektórzy z was już zamawiają druki nieswiadomie z błędem.
Robin

Napisano: 23 lut 2016, 12:02

Rzeczywiście jest błąd.
Powiedzcie... czy te rozporządzenia są w ogóle ważne? Przecież przepisy, na podstawie których są one wydawane wchodzą w życie 1 kwietnia...
Gość

Napisano: 23 lut 2016, 12:07

Ja również znalazłam błąd tylko w zał. nr 3 - patrzcie gwiazdki. Dochód zryczałtowany a wszyscy z gospodarstwem rolnym mają go wykazywać.
beataQ
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 10:09
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2016, 12:20

Wszystko zależy teraz od was jest jeszcze dużo czasu na korektę przed wydawaniem wniosków na waszym miejscu bombardowałbym masowo o tych błędach skrzynki mailowe ustawodawcy - to naprawdę działa wystarczy się tylko zmobilizować a zapewniam was że w końcu do nich dotrze że coś jest nie tak z tymi wzorami ?
Robin

Napisano: 23 lut 2016, 19:18

jeszcze tego kuźwa brakowało abym pilnował ministerstwa i wytykał im błędy. Kasę biorą i to nie małą wiec niech sami pilnują. Nie mam zamiaru zapychać czyiś skrzynek mailami.
zbyszek1

Napisano: 23 lut 2016, 21:55

Te błedy nie maja zadnego wpływu na realizacje 500 - pierdoły to jkaies i tyle, więc sie nie ekscytujcie tak - co raz mielismy okres w których po nowelizacji zapisów ustawy były nieaktualne informacje i pouczenia we wzorach wniosków i załączników i kompletnie nic sie nie działo. Bedzie nowelizacja to poprawią i tyle w tym temacie
małaaa

Napisano: 23 lut 2016, 22:02

Te błedy nie maja zadnego wpływu na realizacje 500 - pierdoły to jakies i tyle, więc sie nie ekscytujcie tak - co raz mielismy okres w których po nowelizacji zapisów ustawy były nieaktualne informacje i pouczenia we wzorach wniosków i załączników i kompletnie nic sie nie działo. Bedzie nowelizacja to poprawią i tyle w tym temacie
małaaa

Napisano: 24 lut 2016, 12:41

dochody zze zryczałtowanego podatku wykazywać gospodarstwem rolnym co ustawodawca miał namyśli dochód z działalności rolniczej np: prowadzenie fermy kur czy co? dalej brak nawiasów po gwiazdce w zał nr 3 w 4 natomiast brak dwóch gwiazdek i nawiasu po roku kalendarzowym mówicie że to są pierdoły a w nagłówkach tych załączników po gwiazdkach brak nawiasów to mają byc pierdoły no nie wiem ?
Huhu

Napisano: 24 lut 2016, 12:58

myslę że w zał 3 po *) objasnienie powinno wyglądać w ten sposób - Objaśnienie wypełnia i podpisuje każdy rolnik lub członek rodziny prowadzący działalnośc rolniczą ? to moja sugestia na temat brzmienia tego wersu.
Waldi 30

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x