A tu taka ciekawostka

Chciałabym się dopytać. Jeżeli ktoś złoży tą deklarację w innym dniu (późniejszym), niż wniosek o dodatek osłonowy. A ja w momencie rozpatrywania widzę, że jest złożone/wpisane, to przyznać podwyższony?shannon pisze: 27 sty 2022, 9:23 Zmylił mnie zapis w ichniejszym informatorze: "Jednocześnie gmina nie ma wpływu na relacje wnioskodawca – właściciel/zarządca nieruchomości dotyczącą decyzji o złożeniu wniosku do CEEB – gmina ocenia stan faktyczny na dzień złożenia wniosku. Ale widzę, że prace nad nowelizacją są już posunięte, więc chyba będzie dobrze![]()
Co to za różnica, czy to węgiel czy drewnem skoro w CEBB jest takmichmasz pisze: 27 sty 2022, 16:15 No właśnie - ktoś ma kocioł na paliwo stałe i jak zadajemy pytanie czy jest wpisane do CEEB odpowiada, że tak. I twierdzi, że jest palone w piecu drewnem i czasami węglem więc zaznaczają we wniosku. Teraz okazuje się, że w deklaracji przy zgłaszaniu pieca napisał, że palone jest tylko drewnem - węgla nie zaznaczył. W takim przypadku dodatek będzie tylko w wersji podstawowej? Weryfikujecie w tak dokładny sposób??
Ktoś coś ?gopsik11 pisze: 27 sty 2022, 16:00Chciałabym się dopytać. Jeżeli ktoś złoży tą deklarację w innym dniu (późniejszym), niż wniosek o dodatek osłonowy. A ja w momencie rozpatrywania widzę, że jest złożone/wpisane, to przyznać podwyższony?shannon pisze: 27 sty 2022, 9:23 Zmylił mnie zapis w ichniejszym informatorze: "Jednocześnie gmina nie ma wpływu na relacje wnioskodawca – właściciel/zarządca nieruchomości dotyczącą decyzji o złożeniu wniosku do CEEB – gmina ocenia stan faktyczny na dzień złożenia wniosku. Ale widzę, że prace nad nowelizacją są już posunięte, więc chyba będzie dobrze![]()
dzięki![]()
Jak pisałem w poście co-mozna-zweryfikowac-w-ceeb-207300676 w CEEB można zweryfikować rodzaj paliwa tylko w przypadku kotła na paliwo stałe. Tak jest skonstruowana deklaracja. Co więcej system do rejestrowania deklaracji dopuszcza niepełne wypełnienie deklaracji - czyli nie wskazania rodzaju paliwa w przypadku kotła na paliwo stałe. Brak jest weryfikacji poprawnego wypełnienia deklaracji.Mind Of Good pisze: 27 sty 2022, 17:45
Co to za różnica, czy to węgiel czy drewnem skoro w CEBB jest tak
xxxxx na paliwo stałe (węgiel, drewno, pellet lub
inny rodzaj biomasy)
Czyli węgiel i drewno to paliwo stale, Wam się nie nasuwa taka myśl, że pellet robi się z drewna, węgiel to też pochodna drewna. Przeież to ta samo czyli C.O. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, skoro to pochodne to po co rozkminiać to na drobne ?
Dlaczego zagalopowałem ? Skoro wpis do CEBB wygląda tak.SlyW pisze: 28 sty 2022, 11:32Jak pisałem w poście co-mozna-zweryfikowac-w-ceeb-207300676 w CEEB można zweryfikować rodzaj paliwa tylko w przypadku kotła na paliwo stałe. Tak jest skonstruowana deklaracja. Co więcej system do rejestrowania deklaracji dopuszcza niepełne wypełnienie deklaracji - czyli nie wskazania rodzaju paliwa w przypadku kotła na paliwo stałe. Brak jest weryfikacji poprawnego wypełnienia deklaracji.Mind Of Good pisze: 27 sty 2022, 17:45
Co to za różnica, czy to węgiel czy drewnem skoro w CEBB jest tak
xxxxx na paliwo stałe (węgiel, drewno, pellet lub
inny rodzaj biomasy)
Czyli węgiel i drewno to paliwo stale, Wam się nie nasuwa taka myśl, że pellet robi się z drewna, węgiel to też pochodna drewna. Przeież to ta samo czyli C.O. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, skoro to pochodne to po co rozkminiać to na drobne ?
Więc za dużo nie można w CEEB zweryfikować.
Z tym węglem od drewna to się zagalopowałeś trochęIdąc Twoim tokiem rozumowania to na początku był wielki wybuch więc każdy piec jest na kosmiczne paliwo gwiezdne.
Nie do końca sie z toba zgadzam, bierzemy stan na dzien złożenia wniosku, jeżeli w tym dniu nie było wpisu to nie przysługuje. Zmiany mają być co do złożenia deklaracji ale nie będą obowiazywać wstecz tylko od dnia ogłoszenia.Mind Of Good pisze: 27 sty 2022, 9:07 Skoro w dniu rozpatrywania wniosku zrodlo ogrzewania figuruje w CEBB, to chyba odpowiedz jest oczywista. Pani przecież mogła złożyć deklaracje ogrzewania CEEB w Gminie, gmina ma pól roku na wpisanie go do Centralna Ewidencja Emisyjności Budynków.