w zaświadczeniach za 2014r z US - rozliczenie PIT UZ - Świadczenia rodzinne

Strona 8 z 9    [ Posty: 83 ]

Napisano: 21 sie 2015, 9:23

Elmer pisze:norma
ewalu pisze:[dokładnie .. zwłaszcza, że tak jest od początku ŚR
ja to wiem, bo z przerwami siedzę w tym już 11 lat ale akurat w tej kwestii, skoro się produkują z oficjalnym stanowiskiem w mediach, to myślałem, że rozbieżności nie będzie ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 21 sie 2015, 9:24

Tom. pisze:
Elmer pisze:norma
ewalu pisze:[dokładnie .. zwłaszcza, że tak jest od początku ŚR
ja to wiem, bo z przerwami siedzę w tym już 11 lat ale akurat w tej kwestii, skoro się produkują z oficjalnym stanowiskiem w mediach, to myślałem, że rozbieżności nie będzie ;)
i się pomyliłeś :D ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2015, 9:30

oczywiście Bartek M. zwrócił trafnie uwagę na "mądrość" ustawodawcy i fakt wykazywania tego zwrotu czy też ulgi w załączniku 7 czyli załączniku wypisywanym przez stronę

zaczyna się jazdy bo nawet tu nie ma zgodności czy 2014 czy 2015 a co dopiero ma strona wiedzieć jak ma to wykazać

poza tym póki nie ma szeroko promowanego systemu wglądu realizatorów do danych instytucji typu US i tak jesteśmy w ciemnej du... bo nikt nie będzie się bawił w śledczych i sprawdzał kto wziął, kiedy wziął i ile wziął bo mamy oświadczenie pod odpowiedzialnością karną złożone przez stronę no i kpa mówiące o zaufaniu organu do obywatela

Urzędy Skarbowe też nie mają jednego zdania wiec SKO a potem Sądy polecą jak zwykle każdy wg własnej interpretacji. Jest trochę czasu by to uregulować ale są ważniejsze rzeczy jak wybory czy referendum.

Witamy w Polsce
seba

Napisano: 21 sie 2015, 9:39

wszystko jak zwykle, jak można można zaufanie do państwa, jak prawo jest niechlujne a wręcz czasami nie przewidywalne, przecież ludzie dostali informację, że ta kasa z UZ będzie liczona dopiero w 2016r.
Kati@

Napisano: 21 sie 2015, 9:49

Kati@ pisze: przecież ludzie dostali informację, że ta kasa z UZ będzie liczona dopiero w 2016r.
no i tak będzie :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2015, 10:02

ewalu pisze:
Kati@ pisze: przecież ludzie dostali informację, że ta kasa z UZ będzie liczona dopiero w 2016r.
no i tak będzie :D
i tak będzie, moc jest z nami ;)
Kati@

Napisano: 21 wrz 2015, 12:45

Obiecałam, że poinformuję Was w kwestii PIT UZ.
Otrzymałam pismo z MPIPS - dochody te doliczamy do dochodów osiągniętych w 2015 roku.
@@@

Napisano: 21 wrz 2015, 12:54

I to się nawet zgadza :) Wpiszą to w zał. 7 w przyszłym roku zasiłkowym 16/17 jak będą przedstawiać dochody za rok 2015 .
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2015, 13:12

A mogłabyś treść tej informacji. A w ogóle co z tym zaświadczeniem PIT-UZ mamy oddawać ludziom i mówić żeby przynieśli w przyszłym roku, a znając życie to ludzie gdzieś to wywalą, a my raczej nie będziemy tego zatrzymywać i składować, bo i tak mamy dość tych papierzysków.
nnn

Napisano: 21 wrz 2015, 13:17

A czy to stanowisko Ministerstwa można wrzucić na forum? Jeśli nie, to proszę na fax 52 389 11 17.
sylwia1980

Strona 8 z 9    [ Posty: 83 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x