Walka o odszkodowanie przed Sądem Cywilny - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 16 gru 2013, 14:41

~olo tłumaczymy ludziom dobrze że nic nie dostana tak wskazuje TK a gawiedź ciemna nie rozumie i chce iść do sadu po to tylko aby swoja próżność zaspokoić.
~reak

Napisano: 16 gru 2013, 14:52

Mając sie za nieomylnych i wszechwiedzących sami z siebie robicie nawiedzonych, jaśnieoświeconych. Do tego nie udawajcie takiej nadmiernej troski o nasze finanse.
~m&m

Napisano: 16 gru 2013, 15:01

to nie troska tylko smiech z naiwnosci
~olo

Napisano: 16 gru 2013, 15:05

~m&m Jakby głupota miała skrzydła to by latać umiała :)
~reak

Napisano: 16 gru 2013, 15:23

No niestety ale tak mocne argumenty jak wasze nie trafiają do mnie w swiecie obłudy, tym bardziej, gdy ten świat dotyczy politycznego gó.na.
~m&m

Napisano: 16 gru 2013, 17:14

można składać pozew o zapłatę od skarbu państwa na zasadzie art. 77 konstytucji i art. 417 kc uzasadniając, że na podstawie stosowania ustawy przed wyrokiem TK poniesiono szkodę w wysokości ...zł. Na szkodę składa się suma utraconych świadczeń od dnia zakończenia pobierania.
Zgodnie z treścią art. 417 kc
,,Art. 417[1]. § 1. Jeżeli szkoda została wyrządzona przez wydanie aktu normatywnego, jej naprawienia można żądać po stwierdzeniu we właściwym postępowaniu niezgodności tego aktu z Konstytucją, ratyfikowaną umową międzynarodową lub ustawą\'\'.
sytuacja taka zachodzi w tej sprawie.
~Kati

Napisano: 16 gru 2013, 19:18

~Kati ale tu potrzeba prawnika, nie wiem czy można wziąć sobie z urzędu lub wnioskować o pomoc prawną a jak się sprawę przegra bo np. MPiPS zrobi ustawę która przywróci ŚP od wiosny 2014 r?
~xxw

Napisano: 16 gru 2013, 19:40

na pozew zawsze jest pora /trzy lata/ rozsądnie jest czekać co ,,wywinie\'\' rząd i sejm, bo podejrzewam, że będzie tylko wypłata od wyroku a wyrównanie? - zobaczymy
~Kati

Napisano: 17 gru 2013, 14:06

Kati- podpowiedz ...
Od lipca nie dostaję świadczenia na dziecko, bo jestem rolnikiem. Po odwołaniu do SKO złożyłam skargę do Sądu Administracyjnego(początek września) do tej pory nie mam żadnej informacji z sądu. Co dalej mam robić- czekać na wyrok sądu, czy skłądać nowe wnioski na św.piel. Jeśli skłądać to od kiedy?
Kati podpowiedz, bo już się całkiem pogubiłam- czy wyrok Trybunału odnosi się też do mnie, jako że miałam odebrana prawa nabyte (orzeczenie dziecko ma jeszcze na dwa lata)?
~v

Napisano: 17 gru 2013, 14:19

~v zadzwon do WSA i zapytaj o sygn. z tego co wiem SKO ma gdzies terminy ...
~janek

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x