Wasze propozycje dla forum portalu ops.pl - O serwisie OPS.pl

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 02 mar 2016, 13:12

kawa i ciasto dzięki za opinię.
Bonusy? A może to: możliwość zmiany wyglądu; brak obaw, że ktoś Ci pierwszy twoją nazwę zarejestruje a wówczas będziesz musiała innej szukać; możliwość edycji napisanych przez siebie postów itd. :D
annja aż takiej władzy nie mam żebym mógł dodawać nowe skórki... A co do logowania wysłałem Ci PW.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 02 mar 2016, 14:23

Jest spoko :D
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 15:40

kawa i ciasto pisze:Jest spoko :D
Mówiłem, że same plusy a dodatkiem jest jeszcze brak reklam oraz co najbardziej przydatne wg mnie to to, że w łatwy sposób widzisz odpowiedzi w tematach w których się udzielałaś klikając na "Twoje posty".

UWAGA OGŁOSZENIE "PARAFIALNE"
W ogóle jest pomysł na to żeby pisać mogli wyłącznie użytkownicy zalogowani.
A to m. in. przez użytkowników niezalogowanych którzy robią sobie żarty wypisując różne głupoty w tempie maszynowym (wyzwiska, podszywanie się pod innych, specjalne wprowadzanie w błąd innych którzy oczekują zgodnej z prawdą odpowiedzi itd.).
Usuwam te posty a IP ich banuję (minimum na 1 dzień) ale jest to walka z wiatrakami ponieważ większość z nich ma zmienne IP i za chwile powracają zaczynając od początku.
Może ich to śmieszy a może to dla nich fajna zabawa z administratorami ale tym działaniem doprowadzą do skutku ten pomysł jednocześnie robiąc innym normalnym użytkownikom problem.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 mar 2016, 21:08

Heiland dedykuje tobie stare przysłowie w temacie twoich udziwnień LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO

To forum cieszy się popularnością m.in. z uwagi na to że nie wymaga logowania, sprzyja to po części trolllowaniu ale większą wartością jest jednak swoboda słowa, która dla wielu pracowników socjalnych to czasami jedyna namiastka wolnego i szczerego wypowiadania się o otaczającej ich rzeczywistości.

Twoje argumenty może byłby dla mnie wiarygodne gdybyś: nie został adminem czyli człowiekiem broniącym interesu nowych właścicieli, gdybyś dał dobry przykład i wnioskował by każdy użytkownik logował się z imienia i nazwiska (teraz też jesteś anonimowy) i gdybyś sam ma tym forum nie wypisywał wielokrotnie głupot.

Twoja przewaga polega na tym, że dostałeś namiastkę władzy i decydowania teraz co się nadaje a co nie. Widzę po twoich ostatnich wpisach że poczułeś się ważny i na plus dla ciebie że sam trochę okrzepłeś.

NOWI WŁAŚCICIELE FORUM POMOCY SPOŁECZNEJ TO NIE PORTAL Z WYCIECZKAMI .
teraz

Napisano: 02 mar 2016, 22:40

viewtopic.php?f=43&t=207204906

cosik o nijakim adminie
no ta

Napisano: 02 mar 2016, 22:47

teraz odpowiem Ci w miarę moich możliwości najprościej i najkrócej jak mogę.
teraz pisze:To forum cieszy się popularnością m.in. z uwagi na to że nie wymaga logowania, sprzyja to po części trolllowaniu ale większą wartością jest jednak swoboda słowa, która dla wielu pracowników socjalnych to czasami jedyna namiastka wolnego i szczerego wypowiadania się o otaczającej ich rzeczywistości.
Rozumiem popularność w związku z możliwością pisania bez przymusu logowania się - OK
Ale nie jestem w stanie pojąć jak ma się pisanie postów jako zalogowany z pisaniem postów jako nie zalogowany do "swobody słowa"? Tak czy siak nikt nie jest anonimowy w sieci (pisałem już dłuższy wywód o tym kiedyś tu na forum) a tym bardziej zalogowanie lub nie zalogowanie nie wpływa na anonimowość i temu podobne rzeczy. Więc wydaje mi się to wyssanym z palca.
teraz pisze:Twoje argumenty może byłby dla mnie wiarygodne gdybyś: nie został adminem czyli człowiekiem broniącym interesu nowych właścicieli, gdybyś dał dobry przykład i wnioskował by każdy użytkownik logował się z imienia i nazwiska (teraz też jesteś anonimowy) i gdybyś sam ma tym forum nie wypisywał wielokrotnie głupot.

Twoja przewaga polega na tym, że dostałeś namiastkę władzy i decydowania teraz co się nadaje a co nie. Widzę po twoich ostatnich wpisach że poczułeś się ważny i na plus dla ciebie że sam trochę okrzepłeś.
Przeszperaj moje posty a natchniesz się na wielokrotne posty jak jeszcze nie byłem administratorem a zachęcałem ludzi do rejestracji, a czemu? Zawsze jest łatwiej z nimi pogadać chociaż poprzez PW omijając widownię na forum.
Dostałem rolę administratora jak byłem na urlopie (nadal jeszcze do końca tygodnia jestem na urlopie) i nie miałem czasu na przesiadywanie na forum i pisanie durnot w moim stylu jak to zawsze robię i będę robił :) Ale czułem się zobowiązany do dania czegoś od siebie zresztą zawsze się starałem coś dać od siebie i w jakiś sposób pomóc stąd może Ci się wydawać, że okrzepłem w zawiązku z rolą administratora - ale tak nie jest uwierz mi :)
Jak wrócę do pracy (tak na stałe bo teraz tylko bywam na chwilę) to wszyscy znów będę czytać moje durnoty jak dawniej.
teraz pisze:NOWI WŁAŚCICIELE FORUM POMOCY SPOŁECZNEJ TO NIE PORTAL Z WYCIECZKAMI .
Nie jestem żadnym właścicielem a nawet nie znam obecnych właścicieli czy tech byłych. Ale na wycieczkę chętnie bym się wybrał.

Zrozum, że ja jedynie chcę pomóc temu forum, scalam działy, robię brudną robotę poprzez wywalanie postów botów i gamoni którzy innych użytkowników robią w konia lub ich zrównują z ziemią, myślę nad jakimiś udogodnieniami i wiele innych a na to wszystko swój prywatny czas poświęcam. W/w nie dostrzegasz pewnie bo zazwyczaj udaje się to wykonać w miarę szybko ale gdym tego nie robił to mogę się założyć, że na pewno by Ci przez myśl przeszło to aby ktoś się takim czymś zajmował.
kawa i ciasto pisze:Myślę, że ograniczenie ilości działów jest jak najbardziej ok. I tak wszyscy wrzucają tematy dot. uzysków/utrat, koordynacji, becików do działu świadczenia rodzinne i moim zdaniem tamte są sztuczne utrzymywane przy życiu. Ktoś założy temat w dziale i później z powodu braku odpowiedzi dubluje go na SR.

Na temat działów PS nie wypowiadam się, ale może tam też warto byłoby scalić kilka działów w całość albo wrzucić je do ogólnego pomoc społeczna, gdzie też to wszystko się powtarza.

A co tam macie za bonusy dla zalogowanych?
To się zabieram za scalanie działów ;)
Może pomożesz? :D
no ta pisze:viewtopic.php?f=43&t=207204906

cosik o nijakim adminie
Przecież to nie o mnie?! Teraz widzę Elmera się czepiacie...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 mar 2016, 23:24

Proponuję otworzyć nowy dział forum:

ADMIN/MODERATOR radzi, poleca, wyjaśnia...

Zapisy tego działu zapewne już niebawem będą mogły z powodzeniem zastąpić Regulamin Forum.
Postulat

Napisano: 02 mar 2016, 23:59

to tak w nawiązaniu do scalania i zmniejszania ilości działów ;)
obawiam się, że nikt tam nie będzie zaglądał
betta27

Napisano: 03 mar 2016, 8:59

Stary piszemy tu o anonimowości w znaczeniu wglądu innych użytkowników w twoje dane osobowe. Krótko ja nie wiem kim jesteś i ty też nie wiesz kim ja jestem. A to że w ściśle określonych przypadkach mogę się dowiedzieć to już inna historia.

Logując się masz pewne bonusy, a brak logowania jest szybszym sposobem komunikowania i jednak w naszej branży uznawany jest za wyraz większej swobody wypowiedzi nawet jeśli w gruncie pozornym.

Proponuję tak zostawić a nie ulepszać dobrego . Może się bowiem okazać że nowym właścicielom wyświadczysz niedźwiedzia przysługę dobijając forum, a i tak strona ops.pl będzie miała problem po pozbyciu się Andrzeja. Moim zdaniem to on utrzymywał profesjonalny wymiar b strony dla pracowników pomocy. Ty natomiast jak jakiś techniczny z łapanki (dostałem rolę jak bylem na urlopie) starasz się wprowadzić to co już dawno było tu wiele razy omawiane i nawet uskuteczniane ale się nie przyjęło. Wyważasz więc otwarte drzwi.

A moja aluzja do wycieczek to ukłon do nowych właścicieli i po części branży które obsługują. Prowadzą też inne bardzo egzotyczne portale . Fajnie ich prawo ale z pomocą nie przejdzie chyba że to będzie forum wyłącznie świadczeń rodzinnych (bez obrazy) które mogą sobie nawet funkcjonować na takim technicznym doradczym poziomie.

A ty admninie w ogóle pracujesz w jakimś OPS ? Czy też przyleciałeś tu z innej planety?
teraz

Napisano: 03 mar 2016, 14:16

Do użytkowniczek/użytkowników zalogowanych.

Czy nie dostrzegli Państwo zwiększenia ilości spamu reklam - przychodzącego na adres e-mail podany przy rejestracji na forum?
spam reklam

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x