Ojciec76, a u klienta, u którego robisz aktualizację, bo mija pół roku - skąd wiesz, że w międzyczasie nie uległa zmianie? Można ewentualnie asekurować się oświadczeniem: "Oświadczam, że moja sytuacja nie uległa zmianie", ale ja osobiście nie widzę potrzeby. Klient ma obowiązek poinformować, że uległa - jeżeli nie poinformował, to jaki mam powód, żeby zakładać, że uległa?
Art. 107 ust.4 stanowi:
W przypadku ubiegania się o przyznanie świadczenia z pomocy społecznej po raz kolejny, a także gdy nastąpiła zmiana danych zawartych w wywiadzie, sporządza się aktualizację wywiadu.
Biorąc do ręki wywiad cz.IV
IV. PLAN POMOCY I DZIAŁAŃ NA RZECZ OSOBY LUB RODZINY
1 Łączny dochód w rodzinie (zgodnie z art. 8 ustawy z dnia 12 marca 2004 r.
o pomocy społecznej)
2 Dochód na osobę w rodzinie 3 Kryterium dochodowe dla danej osoby/rodziny (wynikające z art. 8 ust. 1
lub 2 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej)
4 Formy i zakres proponowanej pomocy:
Przecież pkt. 3 to jest właśnie zmiana danych zawartych w wywiadzie dlatego wywiad jest konieczny przy zmianie wysokości zasiłku stałego czy okresowego.
BAAARDZO dosłowna interpretacja Moim zdaniem autor miał na myśli dane dotyczące sytuacji klienta i przy tej interpretacji zostanę, bo ułatwia życie, zamiast utrudniać Dodam, że wykorzystywaliśmy ostatnie wywiady już przy poprzedniej zmianie kryteriów, mieliśmy od tego czasu kontrole zasiłków stałych i też - podobnie jak u mmmmm - niczego nam nie zakwestionowały.