wczasy pod gruszą a 10 dni UW - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 13 cze 2016, 8:04

Dzień dobry,
w piątek byłam na szkoleniu z ZFŚS, które bardzo namieszało mi głowie. Do tej pory żyłam w świadomości, że trzeba brać 10 dni UW, aby otrzymać "wczasy pod gruszą". Na szkoleniu prowadzący kategorycznie temu zaprzeczył, twierdząc że tak było kiedyś, a obecnie nie ma czegoś takiego, gdyż jest to niesprawiedliwe np. wobec kobiet, które przebywają na urlopach macierzyńskich i nie mają możliwości wzięcia UW. Mam też w pracy kilka osób zatrudnionych po stażach na czas określony, które nie mają aż 10 dni UW, co w takim razie z nimi? Żeby wykorzystać limit wszystkich "wyjątkowych przypadków", w firmie dwie osoby odchodzą w lipcu, również nie mają 10 dni UW- co w takim razie z nimi? Należą im się wczasy pod gruszą, czy też nie??? Z góry dziękuję za odpowiedź.
asia111

Napisano: 14 cze 2016, 10:37

To chyba powinno zależeć jak macie zapisane w swoim regulaminie u nas jest 10 dni wtedy wczasy pod grusza.
Iza1

Napisano: 14 cze 2016, 10:46

osobie pracującej na stażu czy przebywającej na urlopie macierzyńskim chyba wczasy nie przysługują bo tym osobom nie należy się urlop wypoczynkowy.
Iza1

Napisano: 14 cze 2016, 11:49

Tak właśnie.
Ja będąc na szkoleniu także muszę stwierdzić, że wszystko z ZFŚS powinno być ustalone od dochodu rodziny pracownika. W ogóle namieszał mi ten szkolący, że mam obawy przed ruszeniem regulaminu bo wiele złych zapisów mamy...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 15 cze 2016, 10:41

heiland pisze:że wszystko z ZFŚS powinno być ustalone od dochodu rodziny pracownika.
dokładnie tak, my tak mamy w regulaminie
Iza1 pisze:To chyba powinno zależeć jak macie zapisane w swoim regulaminie u nas jest 10 dni wtedy wczasy pod grusza.
dokładnie, my zmieniliśmy w zeszłym roku zapis że wystarczy 5 dni roboczych i już masz prawo do wczasów
olga271

Napisano: 16 cze 2016, 10:08

Emeryci i renciści też mają prawo do wczasów pod gruszą. Jakie warunki muszą być spełnione? Jaki zapis w regulaminie?
a4b4c4

Napisano: 16 cze 2016, 10:22

Np. dostają paczki Bożonarodzeniowe ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 20 cze 2016, 11:35

Po szkoleniu zmieniłam w regulaminie zapis. Wypłacamy pomoc finansową przedwakacyjną, na wniosek pracownika.Wnioski przyjmujemy do 30.06 każdego roku. O wysokości świadczenia decyduje dochód i komisja.
jovita

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x