we wniosku dziecko które nie żyje, a adres zamieszkania - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 kwie 2019, 9:15

Witam. Mam taki wniosek, rodzice, którzy mieli na utrzymaniu troje dzieci, z czego jedno zginęło w wypadku mając 18 lat, 10 lat temu. Muszę go mieć we wniosku, bo inaczej nie będzie 3 dzieci. tylko jaki adres zamieszkania mam wpisać ? osoba żadnego mi nie wpisała. Bo wiadomo, nigdzie nie mieszka... a bez adresu chyba system mnie nie puści.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 01 kwie 2019, 9:19

puści, przy logowaniu do systemu masz informację "Informacja dla gmin dotycząca rejestracji nowego rodzaju wniosku KDR" = prawy górny róg koperta, komunikat na samym dole.
W przypadku dzieci, które już nie żyją (ale ich wykazanie we wniosku jest niezbędne dla wykazania, że rodzic miał na utrzymaniu co najmniej troje dzieci), zasadnym wydaje się domyślne uznanie jego adresu jako adresu wnioskodawcy (czyli bez podawania adresu tego dziecka we wniosku i przy rejestracji wniosku w SI KDR).
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2019, 9:23

dzięki, nie widziałam tego komunikatu ;)
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x