Czyli mam się niczym nie przejmować i nie sprawdzać nikogo bo i tak każdy wychodzi "występuje w CBB" , każdego sprawdzać i mimo wszystko, że "występuje" olać temat i wydawać decyzje czyyy olać wszystko iść na urlop albo się zwolnić ?heiland pisze:1. Izyda i INFO-R mają swój świat.
2. Te występowania w CBB zapewne nie pochodzą z innego OPS tylko z Twojego SD.
3. Izyda błędnie zalicza osoby które wprowadzasz bezpośrednio do CBB nawet gdy nie klikasz rozpatrz a jedynie utworzysz wniosek - bez sensu.
4. Zgłaszałem im to dawno temu ale twierdzą, że tak ma być.
5. Każą po utworzeniu wniosku klikać opcję "anuluj" zamiast "ok" wtedy faktycznie osoba nie występuje ale to mija się z celem bo później nr wniosku itp. niezgadzań się z niczym bo klikanie "anuluj" nie zapisuje nic w samym wniosku...
6. Napisz im dosadną wiadomość co o tym sądzisz ale i tak nic to nie da.
7. Jak masz jakieś z tym pytania to pisz bo już wszystko przerabiałem
Szkoda, że w IZYDZIE się nie dało grupowo sprawdzić wniosków tylko trzeba było wszystkich z osobna sprawdzać..SYGNITY pisze:Tak to działa u nas: https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... kach_0.pdf
warto poczytać, nie jest długie, po pierwsze można to robić grupowo dla wielu zaznaczonych wniosków na raz, a po drugie mamy zastosowane jasne komunikaty. oczywiście nie zgłaszamy bez sensu, że osoba wystąpiła w naszej jednostce, bo to jest oczywiste
Nie, powinnaś zmienić pracęMinion pisze:Czyli mam się niczym nie przejmować i nie sprawdzać nikogo bo i tak każdy wychodzi "występuje w CBB" , każdego sprawdzać i mimo wszystko, że "występuje" olać temat i wydawać decyzje czyyy olać wszystko iść na urlop albo się zwolnić ?heiland pisze:1. Izyda i INFO-R mają swój świat.
2. Te występowania w CBB zapewne nie pochodzą z innego OPS tylko z Twojego SD.
3. Izyda błędnie zalicza osoby które wprowadzasz bezpośrednio do CBB nawet gdy nie klikasz rozpatrz a jedynie utworzysz wniosek - bez sensu.
4. Zgłaszałem im to dawno temu ale twierdzą, że tak ma być.
5. Każą po utworzeniu wniosku klikać opcję "anuluj" zamiast "ok" wtedy faktycznie osoba nie występuje ale to mija się z celem bo później nr wniosku itp. niezgadzań się z niczym bo klikanie "anuluj" nie zapisuje nic w samym wniosku...
6. Napisz im dosadną wiadomość co o tym sądzisz ale i tak nic to nie da.
7. Jak masz jakieś z tym pytania to pisz bo już wszystko przerabiałem
Jeszcze przyszedł mi protokół z kontroli i się doczepili czemu nie mam wydruków z CBB przy każdym wniosku...
Czyli chcesz powiedzieć, że u Was też takie kwiatki występują?SYGNITY pisze:@Heiland - akurat to co piszesz z wnioskiem, to tak powinno być, bo cała idea CBB polega na tym, żeby inna jednostka miała szanse sprawdzić jak najszybciej że ta samo osoba zgłosiła się z wnioskiem nie tylko do niej, ale też gdzie indziej, dlatego info o złożonym wniosku powinno iść jak najwcześniej do CBB, nie można czekać na rozpatrzenie wniosku - u nas jest tak samo
pozdrawiam
A nie da się jakoś na nich wpłynąć żeby zrobili aktualizację tak jest w SYGNITY że zaznaczasz kilka wniosków i Ci weryfikuje? Dawniej sprawdzałem każdą osobę z osobna i dzięki temu czas rozpatrywania wniosków się wydłużał bo nie działał system albo się ciął... Bardzo by nam to ułatwiło pracęheiland pisze: Nie, powinnaś zmienić pracę
A tak serio to nie wiem jak inni robią ale ja korzystam z opcji "Udostępnij dane osoby" a nie "weryfikuj" i tam jest kod jednostki napisany w jakiej niby ta osoba występuje. Gdy to mój kod to drukuję i dopisuję ręcznie informację, że jest to błąd SD a kod jednostki w której występuje osoba to mój kod.