weryfikacja w systemach - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 27 kwie 2016, 7:47

jestem nowa na świadczeniu wychowawczym i w związku z tym pytanie, jeśli mam wnioski na 500 na pierwsze dziecko - czyli z dochodem i osoby pobierają świadczenia rodzinne , a są to wnioski na świadczenia rodzinne np. złożone od IX do XII 2015 gdzie nie obowiązywała weryfikacja to ja muszę teraz weryfikować te osoby w MF, ZUS, PESEL i CBB prawda ? Oczywiście ja weryfikuję , bo przecież w teczkach świadczeń rodzinnych tej weryfikacji nie ma a boję się kontroli z NIK lub z UW ? W wielu przypadkach po ściągnięciu dochodów z MF osoba ma dodatkowe inne dochody niż oświadczyła w świadczeniach rodzinnych i wychodzą naprawdę cudowne kwiatki nie wspominając już o danych z ZUS gdzie wychodzi że osoba miała np. 4 lub 5 różnych pracodawców w roku bazowym a o zmianach w zatrudnieniu nie poinformowała OPS, tak że wychodzą na światło kwiatuszki do weryfikacji a jak u was
nowaSW

Napisano: 27 kwie 2016, 11:10

witam, ja też weryfikuję wszystkie dane w systemach a więc MF, ZUS, PESEL, CBB u mnie wszystko musi grać w teczce i żadnych braków, ponadto kseruję wszystkie pity 11 za 2014 jeśli jest utrata i uzysk dochodów oraz świadectwa pracy
aśka963

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x